Antena Meniu Search
x

Video Germania recomandă prudenţă în ceea ce priveşte vaccinarea adolescenţilor împotriva COVID-19

Nici nu a început bine vaccinarea adolescenţilor în Europa, şi deja au apărut semnale de alarmă, în mai multe ţări, legate de un efect advers raportat în rândul tinerilor vaccinaţi, şi anume miocardita. 

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 13:03

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Israelul, ţara cu cea mai mare rată de imunizare în rândul tinerilor, a raportat 200 de cazuri de miocardită la adolescenţi. Autorităţile spun acum că ar putea renunţa la administrarea rapelului, mai ales că s-a dovedit că prima doză oferă 100% protecţie pentru cei cu vârsta între 12 şi 15 ani. Şi tot din acest motiv, Germania recomandă acum prudenţă cand vine vorba de vaccinarea celor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani. 

În România deocamdată autorităţile continuă vaccinarea adolescenţilor. Suntem dealtfel între primele ţări europene care au început imunizarea copiilor între 12 şi 15 ani. Dincolo de Ocean, Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din Statele Unite a lansat o investigaţie în acest sens. Între timp, câţi medici atâtea păreri. Ceea ce e firesc dar departe de a ne linişti. Mai ales când vine vorba despre sănătatea copiilor noştri.

John Lynch, medic: Avem câteva cazuri raportate în statul Washington, care au avut loc după vaccinare. 

Juan Salazar, medic pediatru: Este foarte rar. Am vaccinat milioane de copii, milioane de oameni iar acesta este un efect advers minor. Sunt doar câteva cazuri raportate în Statele Unite.

Peter Liu, medic cardiolog: În rândul adulţilor mai în vârstă, poate că nu generează suficienţi anticorpi, dar în rândul tinerilor, uneori răspunsul organismului este exagerat. Deocamdată, nu am observat o rată mare a acestor cazuri şi nu ne aşteptăm să avem aşa ceva la nivelul populaţiei generale. Dar este un lucru pe care trebuie să îl monitorizăm în continuare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Germania recomandă prudenţă în ceea ce priveşte vaccinarea adolescenţilor împotriva COVID-19