Antena Meniu Search
x

Gripa face noi victime în România: şase decese, anunţate de DSP Sibiu. Cine sunt pacienţii

Gripa face noi victime în România, iar autorităţile sanitare sunt în alertă după ce pe teritoriul ţării a fost confirmat inclusiv primul deces din cauza dublei infectări cu SARS-CoV-2 şi virusul gripal (Flurona). DSP Sibiu a anunţat, marţi, că şase pacienți diagnosticați cu gripă au murit în ultima săptămână, dintre care trei în data de 9 ianuarie. Joia trecută, INS anunţase primele două decese confirmate cu virus gripal din acest sezon.

de Redactia Observator

la 10.01.2023, 18:23

spital
Gripa face noi victime în România - Shutterstock

Şase pacienți diagnosticați cu gripă au murit în ultimele zile la Sibiu, a anunțat marți Direcția de Sănătate Publică, conform Mediafax. Potrivit DSP Sibiu, cei şase pacienți erau internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Şase decese la pacienți cu gripă

Este vorba de o femeie de 80 ani, cu domiciliul în județul Brașov, confirmată cu virus gripal A, cu afecțiuni cardiace și pulmonare cronice acutizate, afecțiuni hepatice cronice și obezitate, care era internată în secția de boli infecţioase și ulterior în ATI.

Al doilea caz este al unui bărbat de 75 ani, cu domiciliul în județul Sibiu, confirmat cu virus gripal A, cu insuficiență respiratorie cronică agravată, bronhopneumonie gripală și afecțiuni oncologice pulmonare preexistente, diabet zaharat și obezitate, care era internat în sectia de boli infecțioase și ulterior în ATI.

Pe acelaşi subiect

Ultimul caz de deces înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute este al unui bărbat de 65 ani, din județul Sibiu, confirmat cu virus gripal A, cu afecțiuni cardiace cronice, afecțiuni hepatice cronice, afecțiuni pulmonare cronice acutizate și obezitate, internat în secția de boli infecțioase și ulterior în ATI.

Trei morţi raporatate luni

Conform noilor informații, pe lângă cele trei decese survenite la finalul săptămânii trecute, alte trei decese ale unor pacienți cu gripă au avut loc luni. Este vorba de o pacientă în vârstă de 77 ani, cu domiciliu în județul Sibiu, confirmată cu virus gripal A, cu pneumonie cu virus gripal A, limfom non-hodkin cu celule B, diabet zaharat tip 2 și accident vascular cerebral ischemic, internată în secția de boli infecțioase.

Un alt pacient, bărbat în vârstă de 73 ani, cu domiciliul în județul Sibiu, a fost confirmat cu virus gripal A. El suferea și de afecțiuni cardiace și pulmonare, cu afecțiuni hepatice cronice, internat în secția de boli infecțioase și ulterior în ATI.

Un alt bărbat în vârstă de 62 ani, cu domiciliul în județul Sibiu, a fost confirmat cu virus gripal A și a murit. El avea și afecțiuni cardiace cronice, boală pulmonară cronică obstructivă li pneumonie, era internat în secția de boli infecțioase ți ulterior în ATI.

Aceste 3 noi decese s-au produs în data de 9 ianuarie și au fost transmise către DSP Sibiu în data de 10 ianaurie.

Primele decese cauzate de gripă în acest sezon

Joi, 5 ianuarie, au fost anunţate primele decese cauzate de gripă în acest sezon. Conform INS, este vorba despre două femei din București, de 25 și 50 de ani, nevaccinate antigripal. În primul caz este vorba de o femeie în vârstă de 25 de ani, din București, fără condiții medicale pre-existente și nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3. În al doilea caz este vorba de o femeie în vârstă de 50 de ani, tot din București, având condiții medicale pre-existente, dar nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1. 

Cum ne putem feri de gripă

Specialiștii de la DSP Sibiu recomandă populației evitarea spațiilor aglomerate, iar când nu este posibil purtarea măștilor de protecție, spălarea mâinilor ori de cate ori se ating suprafețe, în special cele folosite de mai multe persoane, aerisirea spatilor. „La primele simptome de infecție respiratorie să ne adresăm medicului de familie și să nu ne prezentăm în colectivitate (școli, grădinițe, creșe dar și la serviciu) și, doar dacă starea de sănătate se deterioreaza rapid, unităților de primiri urgențe pentru diagnostic și tratament. Să respectăm indicațiile medicilor și să evităm automedicația preventivă sau curativă, iar reintegrarea în colectivitate să se facă doar cu avizul medicului”, susține Horațiu Cojocaru, directorul executiv al DSP Sibiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » Gripa face noi victime în România: şase decese, anunţate de DSP Sibiu. Cine sunt pacienţii