Antena Meniu Search
x

Incendiu Spital Ploiești. Reacția Sanitas, după moartea celor doi pacienți: Voi, politicienii, sunteți mai nocivi decât SARS-CoV-2

Federația Sanitas a angajaților din sistemul sanitar acuză politicienii că sunt autorii morali ai crizelor din spitale. Reacția sindicaliștilor vine joi după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, în urma căruia doi pacienți au murit.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 14:59

Incendiu Spital Ploiești. Reacția Sanitas, după moartea celor doi pacienți: Voi, politicienii, sunteți mai nocivi decât SARS-CoV-2
Incendiu Spital Ploiești. Reacția Sanitas, după moartea celor doi pacienți: Voi, politicienii, sunteți mai nocivi decât SARS-CoV-2 - ISU Prahova

Un nou incendiu, de data aceasta la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești îndoliază sistemul de sănătate. Doi pacienți decedați, o colegă infirmieră se luptă pentru viața ei după ce 40% din suprafața corpului este arsă, alți pacienți transferați de urgență, distrugeri materiale. Alte victime, aceeași cauză: infrastructura spitalicească cedează sub povara presiunii crizei sanitare. De câte victime mai aveți nevoie, voi politicienii, pentru a vă face datoria pentru care ați ajuns acolo, la conducerea ministerelor, a guvernului, a țării?”, a transmis Federația Sanitas.

Reprezentanții organizației susțin că indiferența și incompetența politicienilor au ucis la Institutul Matei Balș, la spitalul din Piatra Neamț, la spitalul din Constanța - și lista poate continua: „Juridic, ceea ce faceți voi se numește <ucidere din culpă> sau cel puțin complicitate la ucidere din culpă”.

"Incompetența voastră managerială ucide"

Incompetența voastră managerială ucide! Nepăsarea manifestată timp de 30 de ani față de nevoile sistemului de sănătate ucide! Lipsa voastră de strategii pe termen lung pentru sistemul de sănătate ucide! Lipsa investițiilor în infastructua de sănătate ucide! Jumătățile de măsură politică și managerială cu care vă jucați de atâta timp în sistemul de sănătate ucid!”, au mai transmis sindicaliștii.

Dintr-un punct de vedere voi, politicienii, sunteți mai nocivi decât SARS-CoV-2. Virusul este un agent patogen care se replică pentru a exista: el nu are conștiință, el nu știe că ucide. În schimb voi, politicieni ajunși în vârful piramidei puterii, ați pierdut pe undeva, în drumul vostru conștiința pe care se presupune că ar fi trebuit să o aveți”, mai spun reprezentanții Sanitas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Sanatate » Incendiu Spital Ploiești. Reacția Sanitas, după moartea celor doi pacienți: Voi, politicienii, sunteți mai nocivi decât SARS-CoV-2