Antena Meniu Search
x

48 de infectaţi cu coronavirus la un centru de îngrijire persoane cu dizabilități din Maramureş

Autorităţile maramureşene anunţă identificarea unui noi focar de coronavirus, la un centru de îngrijire persoane cu dizabilități. 48 din cei 103 beneficiari ai centrului au fost depistaţi pozitiv, sunt asimptomatici şi urmează deja o schemă de tratament.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 13.08.2020, 17:14

Nou focar de coronavirus în Maramureş - Observator/Foto de Arhivă
  • Persoanele infectate au început deja un tratament
  • DSP a recomandat măsuri imediate în centrul de îngrijire

De asemenea, la centrul din Poienile de sub Munte, autorităţile au mai descoperit nereguli grave, cum ar fi spațiile de locuit murdare şi angajați care habar nu au ce trebuie să facă.

Cele 48 de persoane cu dizabilități de la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de sub Munte confirmate cu noul coronavirus, din cei 103 beneficiari câți sunt în total, sunt asimptomatice, au fost consultate de medicul de familie și urmează schema de tratament

În zilele următoare se așteaptă și rezultatele testelor pentru angajații centrului.

"Ancheta epidemiologică și concluziile controlului efectuat de specialiștii DSP Maramureș au evidențiat la Poienile de sub Munte „carențe majore privind starea de igienă și condițiile de securitate sanitară în spațiile de locuit, în grupurile sociale și încăperile utilizate în scop educativ sau cu activități de recuperare", informează reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.

Aceștia arată că la centrul de la Poienile de sub Munte a fost vorba și de neinstruirea personalului privind modul de utilizare corectă a materialelor și folosirea unor proceduri de lucru neconforme actualei crize epidemiologice generate de noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » 48 de infectaţi cu coronavirus la un centru de îngrijire persoane cu dizabilități din Maramureş