Antena Meniu Search
x

Video Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” ar putea intra în insolvență din cauza prețului energiei. Furnizorul a dublat tariful

Explozia preţului la energie electrică afectează şi spitalele. În plină pandemie, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală ar putea intra în insolvenţă, după ce în noul contract cu furnizorul de electricitate aproape că a fost dublat tariful. Anunţul a fost făcut chiar de directorul institutului.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 13.09.2021, 13:44

Vezi și

Beatrice Mahler: "Nu prea avem încotro"

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a anunţat că se aşteaptă ca unitatea medicală pe care o conduce să intre în incapacitate de plată din cauza facturilor uriaşe la energie electrică, mai ales în contextul în care acestea se facturează o dată la două luni.

“Lucrurile nu stau bine în sistemul de sănătate sau aşa cum le văd eu de la Marius Nasta. Preţurile au crescut şi mai mult dacă vorbim de utilităţi şi spitalele trebuie să le plătească. Nu au venit facturi pe noile tarife, a venit un nou contract de la furnizorul de electricitate care aproape că ne-a dublat preţul. Nu prea avem încotro, trebuie să acceptăm deocamdată pentru că este cel mai mic tarif pe care l-am văzut pe piaţă. (...) De două săptămâni a venit o adresă către Marius Nasta în care eram invitaţi să luăm act de faptul că preţul se duce aproape la dublu la Marius Nasta la energia electrică. (...) Noi plătim facturile la două luni. O să vă anunţ care este preţul facturii în momentul în care vine cu noul tarif. Acum a venit cu vechiul tarif”, a anunţat managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, potrivit news.ro.

Beatrice Mahler a anunţat şi Ministerul Sănătăţii de această situaţiei însă până acum nu a primit niciun răspuns. Pe de altă parte scumpirirle la energie electrică afectează deja pe toată lumea. De la începutul anului şi până acum energia electrică s-a scumpit cu 25% . 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” ar putea intra în insolvență din cauza prețului energiei. Furnizorul a dublat tariful