Antena Meniu Search
x

Laserele de jucărie pot fi un pericol pentru copii

S-a dat alertă europeană pentru laserele de jucărie care se vând la orice stradă şi în România. Comisarii de la Protecţia Consumatorului trag un semnal de alarmă: dispozitivele pot afecta grav vederea copiilor şi animalelor de companie.

de Redactia Observator

la 04.08.2019, 03:01

Vezi și

S-a dat alertă europeană pentru laserele de jucărie care se vând la orice stradă şi în România. Comisarii de la Protecţia Consumatorului trag un semnal de alarmă: dispozitivele pot afecta grav vederea copiilor şi animalelor de companie. Peste 13 mii de lasere au fost scoase de la vânzare, iar verificările vor continua în toată ţara.

Un vânzător îşi laudă marfa şi înceracă să-şi convingă clienţii că laserul nu reprezintă un pericol pentru copii. Reporterii Observator l-au testat pe propria piele.

Specialiştii de la Măgurele ne explică de ce nu e de joacă cu aceste lasere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi nu afectează doar vederea copiilor, ci şi a animalelor de companie. În urma semnalelor trase de specialiştii europeni, Protecţiei Consuamtorului a început verificările. Au găsit mii de gadgeturi care sunt interzise în Europa.

În urma controalelor desfăşurate în Bucureşti şi Ilfov, comisarii ANPC au oprit de la comercializare peste 13 de mii de astfel de dispozitive şi au dat amenzi de peste 270 de mii de lei. Aceştia spun că aceste verificări vor continua la nivelul întregii ţări şi, de asemenea, fac şi o avertizare pentru părinţi: Aceste dispozitive nu sunt jucării!

Toate laserele care se găsesc pe piaţă vor fi verificate în perioada următoare şi în funcţie de rezultate ar putea fi scose de la vânzare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Laserele de jucărie pot fi un pericol pentru copii