Lintea, un aliment benefic pentru sănătate
Lintea, soră cu fasolea, a apărut din nou în meniurile restaurantelor. Oamenii au început să o consume datorită beneficiilor pe care le aduce sănătăţii. Cunoscută de mii de ani, lintea reprezintă o sursă importantă de vitamine, minerale şi proteine.
Lintea, soră cu fasolea, a apărut din nou în meniurile restaurantelor. Oamenii au început să o consume datorită beneficiilor pe care le aduce sănătăţii. Cunoscută de mii de ani, lintea reprezintă o sursă importantă de vitamine, minerale şi proteine. Bucătarii o folosesc atât în salate, cât şi în tocăniţe sau supe.
Dacă gătim linte, avem nevoie de o oală mare, deoarece, pe măsură ce fierbe, îşi va dubla volumul. Pentru fiecare cană cu boabe sunt necesare trei căni cu apă.
Există mai multe tipuri de linte: maro, verde, galbenă, roşie şi neagră
Lintea seamănă foarte mult cu fasolea, însă aceasta se găteşte mult mai repede.
Specialiştii spun că cei mai longevivi oameni consumă frecvent leguminoase. Ne recomandă totuşi să nu facem exces. O cantitate prea mare ar putea fi dăunătoare, mai ales pentru pacienţii predispuşi la boli autoimune.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰