Antena Meniu Search
x

Doar un sfert din locuitorii din Vadu Crișului au fost testați pentru coronavirus, după 2 zile agitate

Două zile le-au luat autorităţilor din Vadu Crişului să-i convingă pe locuitori să se testeze. Oamenii se tem că astfel se vor infecta şi a fost nevoie ca şeful jamdarmeriei Bihor să facă personal testul. Chiar şi aşa doar un sfert dintre localnici au cedat.

de Redactia Observator

la 26.04.2020, 00:10

Vezi și
  • Comunitatea are 500 de oameni.
  • Localnicii se tem că testele îi vor îmbolnăvi.

Patru persoane dintr-o comunitate au ajuns la spital în ultimele zile cu coronavirus. Autorităţile au decis imediat testarea celorlaţi 500 de oameni. Misiunea s-a dovedit însă extrem de dificilă.

Cosma Dorel, primar comunei Vadu Crişului: Joi am incercat o prima testare, esuata din pacate, cu refuzul in masa al cetatenilor. Le era frica sa se testeze pentru ca au zis ca o sa se infecteze, ca o sa ii infectam noi.

Testul presupune însă doar recoltarea de salivă și de secreții nazale. Pentru a le câştiga oamenilor încrederea, primul care a făcut testul a fost chiar comandantul jandarmeriei din Bihor.

Cosma Dorel, primar comunei Vadu Crişului: Am purtat discutii cu ei, la inceput erau violenti si au refuzat testarea. Speram sa mai putem convinge sa mai testam.

După două zile de negocieri 125 de oameni au acceptat testarea. Ceilalţi încă nu. Şi până ce îi vor convinge poţiştii şi jandarmii rămân la post pentru a verifica dacă regulile de distanţare socială sunt respectate.

A zis primarul să mergem să ne luăm ceva provizii că nu avem nimic”, spune o localnică.

Autorităţile spun că în funcţie de rezultatul testelor se poate ajunge la carantinarea comunităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Doar un sfert din locuitorii din Vadu Crișului au fost testați pentru coronavirus, după 2 zile agitate