Măcelăria-restaurant, ideea irlandeză aplicată cu succes de un orădean
Plecările afară i-au inspirat pe români. Au împrumutat stilul străinilor de a găti şi au descoperit în bucătăriile lumii arome noi, pe care le-au adus acasă.
Plecările afară i-au inspirat pe români. Au împrumutat stilul străinilor de a găti şi au descoperit în bucătăriile lumii arome noi, pe care le-au adus acasă. Un concept irlandez, adus de un orădean care a lucrat mai bine de 10 ani acolo, se bucură de succes printre clienţi. În măcelăria-restaurant, clienţii îşi aleg din vitrină ce carne vor, iar un bucătar o găteşte în faţa lor.
Carnea de vită este adusă din Irlanda şi este preferata clienţilor. Are un secret care o face fragedă şi aromată. Este ţinută între 30 şi 60 de zile la maturat, apoi este gătită în cuptorul pe cărbune, condimentată cu sare, piper şi ulei de măsline. Temperatura e verificată... la sânge.
Clienţii pot lua acasă carnea, unde o gătesc singuri, la recomandarea bucătarului. Acest concept de măcelărie-restaurant se bucură de succes în Irlanda.
Bărbatul spune că nu face faţă solicitărilor şi se gândeşte chiar să-şi extindă afacerea.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰