Antena Meniu Search
x

Video Mai mulți pacienți de la Lețcani au fost evacuați din cauza frigului. Instalația de încălzire a spitalului de 13 mil.€ nu face față temperaturilor scăzute

A fost forfotă mare, azi-noapte, la spitalul modular de la Leţcani. 25 de pacienţi au fost mutaţi la alte spitale, iar cinci au fost externaţi. Măsura a fost luată în condiţiile în care temperatura în secţiile de ATI a scăzut sub 15 grade. Ca şi iarna trecută, instalaţia de încălzire de aici nu poate face faţă temperaturilor scăzute de afară.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 08:45

Vezi și

Clara Mihociu, reporter Observator: Surse din cadrul spitalului spun că în saloanele de la Lețcani temperatura nu a depășit 12-15 grade Celsius așa că ambulanțele au venit să preia pacienţii pe care îi vor duce către spitalele din oraș. 

Peste 40 de pacienți erau internați ieri la prânz în spital, dintre care 16 numai la ATI. 25 au fost transferaţi la alte spitale. Cinci dintre cei care se simţeau mai bine au fost trimişi acasă. 

Pacientă: Personalul este atât de afectuos şi atât de priceput şi implicat. 

Reporter: Pe timpul nopţii vă dădeau pături suplimentare? 

Pe acelaşi subiect

Pacientă: Da, da, chiar şi mie. Pilote curate şi pături schimbate. 

Reporter: Primul lucru pe care îl faceţi când ajungeţi acasă 

Pacientă: O baie. 

Spitalul modular a costat 13 milioane de euro

Spitalul primise termen până aseară, la ora 19:00, să găsească o soluţie pentru a asigura încălzirea. Acest lucru nu s-a întâmplat. 

Vasile Cepoi, director DSP Iași: Instalaţia de căldură a spitalului Leţcani, după cum ştim, este una inadecvată pentru temperaturile de la noi. 

Reporter: Care este soluţia de rezervă, backup-ul? 

Vasile Cepoi: Backup-ul este să creăm o serie de paturi de terapie intensivă, în spaţiile din celelalte spitale, în saloanele care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen. 

Este a doua oară când pacienţii de la Leţcani sunt evacuaţi din cauza frigului. Prima oară s-a întâmplat în luna februarie. Spitalul modular a costat 13 milioane de euro, iar banii au venit de la consiliile județene din Iași și Neamț.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Mai mulți pacienți de la Lețcani au fost evacuați din cauza frigului. Instalația de încălzire a spitalului de 13 mil.€ nu face față temperaturilor scăzute