Antena Meniu Search
x

Marea Britanie, prima ţară care aprobă noul vaccin împotriva Covid-19. Vaccinarea populaţiei începe în septembrie: "Rămâne cea mai bună apărare"

Regatul Unit al Marii Britanii a devenit prima țară care a aprobat noua versiune a vaccinului Moderna împotriva Covid-19, care vizează două variante ale virusului: tulpina Omicron și cea originală, din 2020. Milioane de britanici vor începe vaccinarea împotriva Omicron din luna septembrie.

de Antonia Roşu

la 16.08.2022, 08:29

Marea Britanie, prima ţară care aprobă noul vaccin împotriva Covid-19. Vaccinarea populaţiei începe în septembrie: "Rămâne cea mai bună apărare"
Marea Britanie, prima ţară care aprobă noul vaccin împotriva Covid-19. Vaccinarea populaţiei începe în septembrie: "Rămâne cea mai bună apărare" - Profi Media

O noua versiune a vaccinului împotriva COVID-19, realizat de Moderna, care vizează două variante, cunoscut şi sub numele de vaccin „bivalent”, a fost aprobată astăzi.

Jumătate din noul booster, numit „Spikevax bivalent Original/Omicron”, vizează tulpina originală a virusului de la începutul pandemiei, iar cealaltă jumătate luptă împotriva tulpinii Omicron, relatează CNN.

Guvernul Regatului Unit a spus că decizia de a aproba vaccinul a fost susținută de către Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA), organul științific consultativ al statului, după ce a analizat cu atenție toate datele.

Vaccinul a fost aprobat în urma rezultatelor unui studiu clinic, în care Moderna a raportat că booster-ul său, care vizează Omicron, a oferit un răspuns imunitar mai puternic împotriva tulpinii.

Pe acelaşi subiect

MHRA susţine că nu au existat reacţii adverse la noul vaccin

Compania a spus că noul vaccin a prezentat, de asemenea, un răspuns „puternic” împotriva subvariantelor BA.4 și BA.5. Efectele secundare au fost descrise de MHRA ca fiind aceleași ca și cele de după doza de rapel originală Moderna și s-au dovedit a fi „în majoritatea cazurilor ușoare”.

„Nu au fost identificate probleme serioase de siguranță până acum”, a declarat printr-un comunicat guvernul britanic.

Vaccinarea britanicilor începe din luna septembrie

Prima fază a vaccinării va începe în următoarele două săptămâni și va viza toate persoanele de peste 50 de ani, persoanele vulnerabile și lucrătorii din domeniul sănătății și îngrijirii - un total de 26 de milioane de persoane.

„Vaccinul rămâne cea mai bună apărare a populaţiei împotriva Covid, iar acesta, prin siguranţa și eficienţa sa, ne va spori imunitatea și va îmbunătăți protecția împotriva tulpinilor virusului, pe măsură ce învățăm să trăim cu acest virus”, a declarat Secretarul Ministerului Sănătăţii, Steve Barclay.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Marea Britanie, prima ţară care aprobă noul vaccin împotriva Covid-19. Vaccinarea populaţiei începe în septembrie: "Rămâne cea mai bună apărare"