Antena Meniu Search
x

Mărturia unui polițist depistat cu Covid-19 după ce credea că s-a vindecat

Timp de două luni, un poliţst din Suceava, care a fost depistat cu COVID-19, a trăit un adevărat coşmar. Tânărul s-a luptat cu noul coronavirus săptămâni în şir, iar când credea că s-a vindecat, virusul reapărea.

de Redactia Observator

la 27.05.2020, 17:15

Vezi și
  • Virusul reapărea când credea că s-a vindecat.
  • Testele au fost şi negative şi pozitive.

A stat fie în izolare, fie internat în spital, unde a fost testat și retestat, iar rezultatele au fost ba pozitiv, ba negativ, ori incert. Abia aseară a fost, în sfârşit, externat. 

Calvarul agentului de poliţie a început într-o zi obișnuită, când, dintr-o dată, i-au apărut primele simptome. A fost trimis la Direcţia de Sănătate Publică să-şi facă testul pentru COVID-19.

Andrei: Din momentul în care mi-am făcut testul am stat în casă, nu m-am mai dus la serviciu, nu am mai luat contact cu nimeni. Am luat legătura cu medicul instituţiei unde lucrez, am vorbit şi cu medicii de la DSP prin telefon şi mi s-a spus că mă pot trata acasă, deoarece am o formă uşoară. Paracetamol, vitamine, tot felul.

Două săptămâni mai târziu a repetat testarea. A ieşit tot pozitiv, iar medicii i-au recomandat tratament cu antibiotice.

Andrei: Am luat şapte zile eritromicină cu vitamine şi cu alea combinate, al treilea test, tot pozitiv. În jur de 31 de zile aveam la al treilea test.

Când a văzut că nu reuşeşte să scape de virus agentul s-a internat la Spitalul de Boli Infecţioase.

Andrei: N-am stat o sptămână prima dată, am stat vreo şase zile la Boli Infecţioase. La primul test făcut acolo, am ieşit negativ.

Aşa că, bărbatul a plecat acasă plin de speranţă. 14 zile mai târziu, la refacerea testului, rezultatul l-a lovit ca un trăsnet.

Andrei: Am făcut testul la DSP, care a venit pozitiv înapoi. Iarăşi am sunat la 112, pentru că deja era obligatoriu ca cei pozitivi să fie internaţi în spital. Am venit la spital, m-am internat din nou.

Deşi asimptomatic la a doua intrenare, timp de două săptămâni i s-au făcut alte cinci teste, unele au ieşit incerte.

Anatoli Buzdugan, manager spital: Dar nu există chestii care nu ar veni până în 72 de ore. Oricum se lucrează mult peste capacitate, medicii sta până seara târziu. Mai apar anumite probleme, a fost un extractor defect, un aparat care este în garanţie. Aşteptăm ca să primim extractorul, adică să se remedieze problema. Dar sunt trei aparate, adică se lucrează mult mai multe rezultate decât la orice alt laborator.

După 60 de zile de luptă cu noul coronavirus agentul de poliţie a primit în sfârşit vestea că se va putea întoarce la muncă.

Bogdan Bănică, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România: În prezent, Andrei se află în concediu medical, urmând să-şi reia activitatea în cel mai scurt timp.

De la debutul bolii şi până când a reuşit să scape de tratamente agentul de poliţie a fost testat de 10 ori, rezultatele au fost de fiecare dată altele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Mărturia unui polițist depistat cu Covid-19 după ce credea că s-a vindecat