Antena Meniu Search
x

Masca redevine obligatorie? Rafila: Nu avem la dispoziţie această pârghie. Ministrul recomandă purtarea ei în spațiile închise și în mijloacele de transport

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că ministerul pe care îl conduce nu are la dispoziţie introducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie, dar că pledează ca aceasta să fie folosită în spaţiile închise aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.

de Redactia Observator

la 26.07.2022, 16:06

Masca redevine obligatorie? Rafila: Nu avem la dispoziţie această pârghie. Ministrul recomandă purtarea ei în spațiile închise și în mijloacele de transport
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Alexandru Rafila a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă ar trebui introdusă obligativitatea purtării măştii de protecţie, scrie news.ro.

"Ministerul Sănătăţii nu are la dispoziţie această pârghie. Mai ales că e o perioadă extrem de călduroară, e bine să existe o înţelegere şi o participare a populaţiei la acest efort de limitare a răspândirii, ea se poate face printr-o măsură foarte simplă, utilizarea măştii în spaţiile închise aglomerate sau mijloacele de transport în comun.

Eu pledez în continuare, am văzut exemple din partea unor persoane care la un moment dat discutau despre utilitatea măştii, s-au hotărât să o folosească, cred că este un semnal puternic ca oamenii să înţeleagă că, dacă se protejează pe ei, îi protejează şi pe ceilalţi şi trebuie să avem un anumit tip de solidaritate şi de responsabilitate”, a transmis Rafila.

El a precizat că, dacă masca nu este purtată corect, nu va da rezultatele aşteptate."Introducerea obligativităţii s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu, masca, dacă este purtată incorect, este inutilă. Important nu este doar să porţi masca, ci să o porţi şi corect. E greu să stabileşti puncte de control din cinci în cinci metri ca să verifice cineva chestiunea asta, este important ca populaţia să înţeleagă şi să participe de bună voie la acest efort de oprire sau reducere a transmiterii”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Pe acelaşi subiect

Rafila: Săptămâna viitoare se vor înregistra 70.000 cazuri de infectare cu Covid

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, săptămâna viitoare, se vor înregistra, probabil, în jur de 70.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, urmând ca la începutul lunii august media zilnică să fie de 10.000 de îmbolnăviri, potrivit Agerpres.

"În ceea ce priveşte prognoza, am ajuns la 44.000 de cazuri în ultima săptămână (18 - 24 iulie). Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla, este doar o estimare, în jurul cifrei de 70.000 de cazuri. Adică acea medie de 10.000 de cazuri pe zi va fi înregistrată în primele zile la începutul lunii august. (...) Vom vedea unde se va opri creşterea. Estimările noastre iniţiale arătau undeva în jurul datei de 15 august, aşa cum am declarat, dar, în mod evident, media de 10.000 de cazuri va fi depăşită în săptămânile următoare", a declarat Alexandru Rafila, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Masca redevine obligatorie? Rafila: Nu avem la dispoziţie această pârghie. Ministrul recomandă purtarea ei în spațiile închise și în mijloacele de transport