Antena Meniu Search
x

Masca, singura soluție pentru a încetini răspândirea noului coronavirus

Pandemia stabileşte un nou record negativ la nivel global. Peste 237.000 de infecţii au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar mai mult de 30% dintre acestea au fost raportate în Statele Unite.

de Redactia Observator

la 18.07.2020, 11:04

Vezi și
  • Cele mai afectate state rămân însă Florida şi California.
  • În Texas şi Arizona se înregistrează recorduri de decese.

Specialiştii americani vor ca purtarea măştilor în spaţii publice să devină obligatorie, însă doar câteva state sunt dispuse să urmeze această recomandare. În statul Georgia, guvernatorul a acţionat în instanţă localităţile care iau această măsură.

În Statele Unite se doboară recordurile negative de la o zi la alta. Ultimul bilanţ negru arată peste 77 de mii de cazuri în doar 24 de ore. În statul Arkansas, măştile au devenit obligatorii în spaţiile publice închise.

Asa Hutchinson, guvernator Arkansas: La o primă abatare primeşti un avertisment. La o a doua abatere poţi primi o citaţie pentru o amendă.

Nu la fel se întâmplă şi în Georgia, stat cu peste 106 mii de infecţii şi 3.100 de morţi. Aici, guvernatorul a dat în judecată 15 localităţi, inclusiv capitala Atlanta după ce au încălcat un ordin executiv prin care interzicea obligativitatea purtării măştilor în stat.

Gov. Brian Kemp, guvernator Georgia: Nu poate să ne fie teamă de virus. Refuz să stau şi să privesc de pe margine cum politici dezastruoase ameninţă vieţile.

Reacţia guvernatorului vine la doar câteva zile după o vizită a preşedintelui Trump în Atlanta, când a fost acuzat că ar fi încălcat legea locală pentru că nu a purtat mască într-un spaţiu public închis.

Lance Bottoms, Atlanta primar: Guvernatorul pur şi simplu a depăşit limitele autorităţii sale. O să ne întâlnim cu el la tribunal.

Cele mai afectate state rămân însă Florida şi California, iar în Texas şi Arizona se înregistrează recorduri de decese. Morgile sunt supraaglomerate, iar autorităţile pregătesc camioane frigorifice.

Şi în Europa, situaţia este pe punctul de a scăpa de sub control. În Regatul Unit rata de infectare a depăşit pragul critic de 1, dar premierul Boris Johnson a anunţat relaxarea măsurile de la 1 august.

În Spania, autorităţile fac efortori să menţină siguranţa turiştilor. Pe plajele din Benidorm se intră doar pe bază de rezervare, iar oamenii au stat la coadă chiar şi două ore pentru a-şi asigura un loc pe nisip.

Cozi uriaşe se formează şi în Bolivia, însă pentru a cumpăra sticluţe dioxid de clor după ce au apărut zvonuri că ar ucide coronavirusul. Medicii avertizează însă că substanţa este toxică.

Veşti bune vin însă din Australia, unde cercetătorii au descoperit o nouă metodă de testare a sângelui pentru COVID-19, care prezintă rezultatele după doar 20 de minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Masca, singura soluție pentru a încetini răspândirea noului coronavirus