Antena Meniu Search
x

Măștile oferite gratis de către stat ajung să fie uitate în depozitele locale

Sute de mii de măşti zac neridicate în depozitele direcţiilor de asistenţă socială. Mulţi dintre cei care au dreptul la măştile gratuite habar nu au de ele sau pur şi simplu nu le vor. O situaţie care pare trasă la indigo în mai multe oraşe din ţară. Între timp, la sate, oamenii folosesc trei luni o singură mască de protecţie. De multe ori o spală.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 28.10.2020, 23:54

Vezi și
  • Măștile gratuite oferite de la stat au ajuns să rămână nerevendicate în depozite
  • În zona rurală, unii oameni își schimbă masca chiar și după câteva luni bune
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Sute de mii de măşti cumpărate de guvern zac de mai bine de o lună în depozitele din ţară. La Târgu Jiu sunt zeci de cutii pline. 3.000 de oameni ar trebui să primească aici câte 50 de măşti. Doar 900 au venit însă să le ia.

Elena Zamfir, Direcţia de Protecţie Socială Târgu Jiu: Înainte de a implementa acest act normativ, păreau că ar fi foarte interesaţi. Chiar aveam multe telefoane şi foarte mulţi cetăţeni care s-au prezentat la sediu.

Legea spune că au dreptul la măști gratuite beneficiarii de ajutor social, de alocație pentru susținerea familiei, oamenii cu pensie de până la o mie de lei şi persoanele cu handicap.

Dezinteres este de ambele părţi, nici oamenii nu vin să ridice măştile, nici autorităţile nu au găsit o soluţie să le împartă. Nici măcar la ţară, acolo unde o mască este purtată chiar și trei luni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alt judeţ, aceeaşi situaţie. La Braşov, aproape 5.000 de oameni cu venituri mici ar fi trebuit să aibă măşti noi. Explicaţiile sunt diferite.

''N-am știut, n-am știut unde se dau, n-am știut și asta e, ce?'', afirmă o femeie.

Şi asta deşi angajaţii primăriei le-au bătut oamenilor la ușă ca să le dea pachetul cu accesorii sanitare.

Mariana Topoliceanu, director Direcția de Asistență Socială Brașov: Unii au refuzat. Am fost cumva în perioada de campanie electorală și mulți au considerat că se datorează acest pachet cu măști ca fiind din partea unui partid politic.

În Iaşi, masca a ajuns motiv de scandal în autobuz. Un călător a jignit şi a îmbrâncit o femeie care purta masca sub bărbie. Poliţia a deshis o anchetă în acest caz.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Măștile oferite gratis de către stat ajung să fie uitate în depozitele locale