Antena Meniu Search
x

Medic, despre noua variantă de coronavirus: Va fi dezastru, mi-e teamă de ce ar putea genera

Medicul Emilian Imbri a declarat, privitor la noua variantă de coronavirus descoperită în sudul Africii, că va fi un dezastru, cele mai afectate țări vor fi cele unde oamenii nu se vaccinează.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 14:31

Medic, despre noua variantă de coronavirus: Va fi dezastru, mi-e teamă de ce ar putea genera
Medic, despre noua variantă de coronavirus: Va fi dezastru, mi-e teamă de ce ar putea genera - Shutterstock

"Ne putem aștepta să nu fie doar un virus de preocupare, ci de îngrijorare și atunci va fi un dezastru. Am văzut cum la noi sunt ignorate măsurile și găsim bucurie în a păcăli sistemul de sănătate în primul rând de a nu respecta aceste măsuri. Dacă noul ministru de la Sănătate – care are experiență - are curajul să propună și să instituite măsuri pe care alte țări le-au luat deja, vom trece mai ușor, dar nu vom scăpa.

Am văzut că mutația apare unde nu e vaccin sau unde nu se respectă măsurile. Din păcate, Africa nu are vaccin. Noi avem foarte multe vaccinuri, dar nu ne vaccinăm, că noi avem niște teorii, dar trebuie să știm că sănătatea populației e mai presus de cea a unui individ. Mi-e teamă de ce ar putea genera acest virus.

Prevăd că următorul tip de virus o să aibă 40-50 de mutații, poate chiar mai multe și atunci să vezi dacă poți ține ritmul, să faci vaccinuri ca să ne poată proteja", a declarat la Digi24 expertul în sănătate Emilian Imbri.

Noua variantă, "îngrozitoare"

Pe acelaşi subiect

Cel mai negru scenariu al experţilor în sănătate pare să se confirme. A apărut o nouă varintă COVID, cea mai periculoasă de până acum, spun specialiştii. Tulpina, descoperită în sudul Africii, are un număr foarte mare de mutaţii şi pare mai transimisibilă, dar şi rezistentă la vaccin. Astăzi, experţi ai Organizației Mondiale a Sănătății se reunesc într-o şedinţă de urgenţă.

Oamenii de știință încă studiază varianta, dar există îngrijorări că ar putea fi cea mai rea de până acum. Nu are încă un nume precum Delta sau Beta. În acest moment, este cunoscută sub numele de B.1.1.529, dar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) o va numi astăzi cel mai probabil ”NU” (Niu, a 13-a literă a alfabetului grecesc). Este foarte diferită de celelalte variante descoperite până acum și are și cele mai multe mutații, ceea ce înseamnă că vaccinurile, care au fost concepute folosind tulpina originală de la Wuhan, ar putea să nu fie la fel de eficiente.

Ce fac țările pentru a opri răspândirea?

OMS spune că până acum au fost raportate mai puțin de 100 de cazuri. Au fost confirmate în principal în Africa de Sud, dar au fost detectate și în Hong Kong, Israel și Botswana. Doar aproximativ 24% din populația Africii de Sud este complet vaccinată, ceea ce ar putea duce la o răspândire rapidă a cazurilor acolo, a declarat vineri pentru BBC Doctorul Mike Tildesley.

Marea Britanie și Țările de Jos au oprit zborurile din sudull Africii: Africa de Sud, Botswana, Namibia, Zimbabwe, Eswatini, Lesotho. Singapore, Italia și Israel au plasat toate aceste națiuni, plus Mozambic pe lista lor roșie. Franța, Germania şi Austria au anunţat restricţionarea curselor aeriene spre unele ţări din sudul Africii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Medic, despre noua variantă de coronavirus: Va fi dezastru, mi-e teamă de ce ar putea genera