Antena Meniu Search
x

Medic infecţionist din Iaşi: „Cine nu are doza 3 poate fi considerat nevaccinat”

Cei care nu fac şi doza trei de vaccin se pot considera nevaccinaţi, susţine doctorul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva.

de Monica Palade

la 26.11.2021, 15:09

Medic infecţionist din Iaşi: „Cine nu are doza 3 poate fi considerat nevaccinat” - Facebook

Motivul? După jumătate de an, titrul anticorpilor este scăzut, spune specialistul. “Din fericire, în momentul de faţă se observă o scădere a numărului de cazuri. Sfatul meu însă este de a fi vigilenţi în continuare, de a respecta măsurile de prevenţie şi în primul rând de a continua vaccinarea. Este foarte important să executăm şi cea de-a treia doză. Faptul că persoanele vaccinate nu au optat pentru realizarea celei de-a treia doze ne-a dus în situaţia care este acum în ţările din vestul Europei, unde incidenţa a început să crească”, a declarat dr. Florin Roşu, potrivit Ziarul de Iaşi.

De ce este importantă doza booster

Specialistul a explicat şi de ce este importantă doza booster. „Este verificat din punct de vedere ştiinţific că titrul de anticorpi este menţinut în organism până la un interval de 6-7 luni. De aceea este foarte importantă doza booster. Atâta timp cât rata de vaccinare se menţine la un nivel atât de scăzut, inclusiv la persoanele care au deja două doze, nu vom putea evita valul 5. Chiar dacă discutăm de o rată de vaccinare de 40%, trebuie să luăm în calcul ceea ce spuneam şi anume că persoanele care nu au efectuat cea de-a treia doză, deşi au făcut primele două doze, pot fi considerate ca persoane nevaccinate”, a mai spus medicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Medic infecţionist din Iaşi: „Cine nu are doza 3 poate fi considerat nevaccinat”