Antena Meniu Search
x

Medic: Problema pandemiei ar fi fost rezolvată într-o lună dacă se impunea certificatul verde la orice activitate

Medicul cardiolog Vasile Rădulescu spune că problema pandemiei ar fi fost rezolvată ”într-o lună”, prin impunerea certificatului verde la orice activitate, lucru care ar fi dus la 300.000 de oameni vaccinaţi într-o singură zi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.11.2021, 21:42

Medic: Problema pandemiei ar fi fost rezolvată într-o lună dacă se impunea certificatul verde la orice activitate
Medic: Problema pandemiei ar fi fost rezolvată într-o lună dacă se impunea certificatul verde la orice activitate - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Medicul critică autoritățile și le acuză că nu iau decizii ferme, în condițiile în care, în fiecare săptămână, 33.000 de oameni mor infectați cu Covid. 

”Când ai o situaţie care-ţi pune în pericol toţi locuitorii ţării, omorându-ţi 3.000 pe săptămână, adică fix cât un sat, iar tu o dai cotită în jocuri politice, în evitarea elegantă a unei discriminări închipuite, în salivarea după veşnicul ciolan, în menţinerea scaunului cald, fără să iei prompt nişte măsuri care să-ţi protejeze locuitorii, chit că-i vei deranja pe unii care oricum ar merita un duş rece cu furtunul la pielea goală, în piaţa publică, asta înseamnă ţară cu nişte conducători de doi lei”, a scris, pe Facebook, medicul Vasile Rădulescu.  

Medicul spune că întreaga problemă cu pandemia putea fi rezolvată într-o singură lună, dacă s-ar fi luat decizii ferme în acest sens. 

”Certificat obligatoriu pentru orice activitate -> 100-200-300.000 de oameni vaccinaţi pe zi -> într-o lună era totul rezolvat”, mai afirmă medicul.  

Pe acelaşi subiect

Peste 82.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

În România, au fost vaccinate până acum cu schemă completă 6.445.584 persoane, iar 7.190.510 au primit prima doză de vaccin. Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 82.614 de persoane. Dintre acestea, 43.257 s-au prezentat pentru a primi prima doză de ser sau doza unică de la Johnson & Johnson. Alte 22.513 persoane s-au vaccinat cu doza a treia.

Legea privind impunerea certificatului verde angajaţilor din anumite domenii a fost respinsă de Senat săptămâna trecută, legea fiind în Camera Deputaţilor.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Medic: Problema pandemiei ar fi fost rezolvată într-o lună dacă se impunea certificatul verde la orice activitate