Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, după întâlnirea cu delegația OMS: Să nu ne întoarcem la început, când căutam ”soluţii" cu lumina stinsă. Avem vaccin și prevenție!

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru scrie, într-un mesaj postat pe Facebook, că pandemia de Covid este o lecție care ne va schimba pentru totdeauna percepția asupra a tot ce înseamnă sănătate publică și din acest motiv trebuie ”să avem grijă să nu ne mai întoarcem în fazele de început, în care cautam soluții cu lumina stinsă”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.11.2021, 21:05

Mesajul lui Nelu Tătaru vine la finalul unei întâlniri pe care parlamentarii din Comisiile de Sănătate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avut-o cu reprezentanţi ai OMS, cu care au discutat despre combaterea pandemiei.

Nelu Tătaru, după întâlnirea cu delegația OMS: Să nu ne întoarcem la început, când căutam ”soluţii" cu lumina stinsă. Avem vaccin și prevenție!

Facebook

În prezent președinte al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru spune că a văzut în timp real și în prima linie, ca medic, efectele devastatoare ale acestei pandemii asupra pacienților și e nevoie de acțiune imediată.

Vremurile acestea, atât de complicate, cer, mai mult ca oricând, dialog. Crizele pot fi depășite doar printr-o comunicare constructivă. Astăzi, 3 noiembrie, am participat împreună cu reprezentanții Comisiilor pentru sănătate din Camera Deputaților și Senat la o întrevedere cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în cadrul căreia au fost discutate recomandările OMS pentru ieşirea din criza provocată de COVID-19.

Pe acelaşi subiect

Vaccinul și prevenție, soluțiile pentru a ieși din pandemia de Covid

Am văzut în timp real și în prima linie, ca medic, efectele devastatoare ale acestei pandemii asupra pacienților…fie că vorbim despre cei infectați cu SARS-CoV-2, dar mai ales despre cei ce suferă de alte afecțiuni și care au nevoie acută de diagnostic și tratament. Nevoia imediată a oamenilor este să se acționeze cu rapiditate și centrat pe suferința fiecăruia.

Dincolo de orice dezbateri, este foarte important să adaptăm zona medicală la particularitățile societății românești. Ceea ce era valabil anul trecut nu mai este valabil acum ! Cum ieșim din această situație limită, astfel încât să nu mai existe atâta suferință și pierderi de vieți omenești ? Asta e ceea ce trebuie să ne preocupe acum și să ne facă să identificăm soluții urgente, cu aplicare imediată. Această pandemie este o lecție care ne va schimba pentru totdeauna percepția asupra a tot ce înseamnă sănătate publică și tocmai din acest motiv trebuie să avem grijă să nu ne mai întoarcem în fazele de început, cele în care cautam „soluții" cu lumina stinsă. Acum avem soluția, iar aceea se numește vaccin și prevenție!”, a scris Nelu Tătaru, pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Nelu Tătaru, după întâlnirea cu delegația OMS: Să nu ne întoarcem la început, când căutam ”soluţii" cu lumina stinsă. Avem vaccin și prevenție!