Antena Meniu Search
x

Video Medici din Republica Moldova vin în România pentru a trata pacienții COVID de la Spitalul din Lețcani

Spitalele sunt pline ochi, iar medicii sunt deja epuizați. Iar acolo unde s-ar mai putea face locuri, nu sunt destule cadre medicale. În Iaşi vine un ajutor nesperat, din Republica Moldova. 24 de medici și asistenți, dar și 9 membri ai ISU de peste Prut vor lucra cot la cot cu medicii ieșeni în următoarele două săptămâni, la Leţcani.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.10.2021, 08:31

Vezi și

Daca anul trecut România a trimis echipe medicale în Republica Moldova, când situația era critică peste Prut, acum, situaţia se inversează. 24 de medici și asistenți de peste Prut, majoritatea specializați în terapie intensivă, au ajuns la Iași, împreună cu un medic și 8 paramedici de la ISU Smurd.

Dr. Florin Roșu - manager spitalul de boli infecțioase: Sprijinul dumneavoastră vine într-adevăr într-un moment critic prin care trece societatea românească, şi în speţă, zona noastră, a Moldovei. Încă o dată mulțumim. Sunteți frații noștri.

Prof Dr. Diana Cimpoeșu - medic şef UPU Smurd Iaşi: Să rămâneți sănătoși, e foarte important. Să purtaţi toate echipamentele de protecţie și în afara spitalului, nu doar în spital, pentru că incidenţa e mare.

Chiar dacă nici în Republica Moldova situația nu este cu mult mai bună, iar numărul de infectări zilnice este mare, medicii moldoveni n-au stat mult pe gânduri şi au venit să le dea o mână de ajutor colegilor de breaslă de la Leţcani.

Cîvâjic Ivan - şef terapie intensivă: Noi am reușit să ne organizăm in 24 de ore. Evident că am fost receptivi căci acum ceea ce se întâmplă în Romania e o situație delicată și complicată și noi că cetățeni și doctori vrem să susținem colegii

În acest moment Spitalul Modular de la Leţcani funcționează cu 40 de paturi pentru forme medii și 28 de terapie intensiva iar acum toate sunt ocupate. Echipele din Republica Moldova vor rămâne la Letcani timp de două săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Medici din Republica Moldova vin în România pentru a trata pacienții COVID de la Spitalul din Lețcani