Antena Meniu Search
x

Moarte suspectă a unei femei din Dolj. Familia cere explicații medicilor

Moartea unei femei de 69 de ani din Dolj ridică o mulţime de semne de întrebare şi aduce în discuţie procedurile incerte şi modul defectuos în care spitalele comunică aparţinătorilor date despre cei dragi.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 06.05.2020, 15:52

Vezi și
  • Femeia a fost internată după o criză de rinichi.
  • Pacienta ar fi murit înainte de al doilea test de COVID-19, spune spitalul.

În timp ce familia femeii decedate acuză spitalul că se contrazice în propriile declaraţii şi a pierdut rezultatele unor teste COVID-19, reprezentanţii unităţii medicale spun că la mijloc este doar o neînţelegere şi au cerut o expertiză medico legală care poate să demonstreze că nu s-au făcut erori.

Totul a început în urmă cu o săptămână. Femeia a făcut o criză de rinichi şi a fost internată în spital. În data de 27 aprilie i s-a făcut primul test pentru Covid-19, iar rezultatul a fost negativ. Totuşi, pentru ca un pacient să fie scos de sub suspiciune, e nevoie ca două teste consecutive să fie negative. De aici lucrurile devin incerte pentru familie. 

De trei zile, trupul neînsufleţit al femeii este la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova. Fiica femeii spune că nici până acum nu a primit lămuriri dacă îşi poate înmormânta creştineşte mama.

”Mi-a spus o doamnă asistentă că cele două teste sunt pe fişă, avea fişa în faţă şi sunt negative. De dimineaţă când am fost la morgă au spus că nu mai sunt cele două teste.  (...) Sunt două teste care nu mai apar. Au trimis-o la morgă, am fost să o ridic şi la morgă au zis că este suspectă de COVID-19 şi că nu pot să mi-o de acasă decât pusă în saci, sacii să îi punem în tron şi tronul să îl ducem direct la cimitir”, spune Simona Istodor, fiica femeii.

Reprezentanţii spitalului spun că au încercat să explice familiei procedurile, însă nu s-au înţeles. Femeia ar fi murit înainte să i se recolteze cel de-al doilea test, în timpul pregătirilor specifice. Ba, mai mult, chiar ei au cerut ca autopsia să fie făcută de IML.

”Dat fiind faptul că a murit în timpul unei proceduri, am sesizat secţia doi de poliţie, să anunţe medicina legală, să vină să îi facă necropsie”, declară Bogdan Fănuţă, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

”Poliţiştii au deschis o anchetă şi au dispus totodată efectuarea unei expertize medico legale, în urma căreia se va stabili cu exactitate cauza decesului”, a precizat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Familia femeii vrea să facă plângere penală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Moarte suspectă a unei femei din Dolj. Familia cere explicații medicilor