Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru: "Aproape 4% din populație a dezvoltat anticorpi la SARS-CoV-2. Avem o imunizare mică"

Ministrul Sănătății a anunțat că aproape 4% din populația țării a dezvoltat imunitate la COVID-19, potrivit datelor analizate de DSP-uri și Institutul de Sănătate Publică, după interpretarea analizelor a aproape 8.000 de români.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.09.2020, 15:03

Nelu Tătaru
Nelu Tătaru: Aproape 4% din populație a dezvoltat anticorpi la SARS-CoV-2. Avem o imunizare mică - Hepta
  • Nelu Tătaru spune că testările COVID-19 care vor fi făcute până în ianuarie anul viitor coastă 178 de milioane de euro. 
  • România are o capacitate de testare la SARS-CoV-2 de peste 20 de mii, zilnic.

Nelu Tătaru a declarat, într-un interviu pentru Europa FM, că doar 3,87% din cele aproape 7.832 de probe recoltate de la persoane care s-au vindecat de COVID-19 au anticorpi, la nivel național 6% din populație fiind imunizată după infectarea cu noul coronavirus.

"Informarea îmi spune că s-au raportat de către DSP-uri recoltarea serurilor reziduale în număr de 12.901. Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate la nivelul INSP 7.832, care doar 303 fiind pozitive, dând o rată de imunizare de 3,87%.

Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat imunizare de 5-6%. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică.

Avem studii în desfășurare care ne arată că o parte din subiecți pot face anticorpi într-un titlu mare, o parte într-un titlu mic, iar alții nu fac anticorpi deloc la trecerea prin boală", a declarat ministrul.

Nelu Tătaru a precizat că testările COVID-19 care vor fi făcute până în ianuarie anul viitor coastă 178 de milioane de euro. 

"Facem aceste calcule pentru a putea recupera acești bani pe proiecte europene, iar la nivelul Ministerului Sănătății doar calculele noastre și evaluările noastre pe testare până la sfârșitul anului, inclusiv luna ianuarie de anul viitor, ar include 178 de milioane de euro doar testările", a mai spus ministrul Sănătății.

În acest moment, România are o capacitate de testare la SARS-CoV-2 de peste 20 de mii, zilnic.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Nelu Tătaru: "Aproape 4% din populație a dezvoltat anticorpi la SARS-CoV-2. Avem o imunizare mică"