Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, reacție la nemulțumirile în acordarea sporului COVID-19: „Au fost implicații parlamentare”

Problemele apărute în acordarea sporului de 500 de euro personalul medical implicat în lupta împotriva COVID-19 sunt cauzate de ”implicații parlamentare” ce au dus la modificarea actelor normative ale Guvernului, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.06.2020, 15:03

Nelu Tătaru, reacție la nemulțumirile în acordarea sporului COVID-19
Nelu Tătaru, reacție la nemulțumirile în acordarea sporului COVID-19 - Mediafax Foto / Sebastian Tataru via Hepta
  • Ministrul spune că Guvernul a creat cadrul legislativ, iar parlamentarii au adus modificări legii.
  • Toate cadrele medicale care intră în contact cu pacienți COVID 19 ar fi trebuit să primească un spor de 500 de euro.

Nelu Tătaru a subliniat, vineri, la Alba Iulia, că listele cu cei care primesc acest spor sunt făcute de managementul unităţilor medicale în care aceştia lucrează.

"Dincolo de nişte hotărâri de Guvern sau ordonanţe de urgenţă pe care le-am dat pe starea de urgenţă sau pe starea de alertă, au fost şi anumite implicaţii parlamentare care au modificat aceste legi, iar listele vin de la managementul acelor unităţi medicale. Noi am creat cadrul legislativ, am creat o serie de sectoare unde am avut implicare mai mare a infecţiei cu COVID, am specificat la un moment dat că toţi cei care au avut contact cu un pacient infectat cu COVID sau care au avut contact cu un suspect COVID confirmat ulterior primesc acel stimulent. Politic, poate oamenii politici pot explica mai mult", a precizat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Tătaru a mai spus, răspunzând la o întrebare, că acordarea acestor sporuri nu este o "loterie", atâta timp cât şeful de compartiment şi managerul acelei unităţi medicale cunosc fiecare persoană în parte care a fost implicată în lupta cu virusul COVID-19. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru, reacție la nemulțumirile în acordarea sporului COVID-19: „Au fost implicații parlamentare”