Antena Meniu Search
x

Noul antiviral Paxlovid ar putea ajunge în curând în România. Ministerul Sănătăţii face demersuri în acest sens

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, face demersuri pentru a aduce în România cât mai repede noil antiviral Paxlovid, aprobat în SUA pentru tratarea Covid. În acest sens, Rafila s-a întâlnit cu reprezentanții Pfizer.

de Redactia Observator

la 23.12.2021, 15:43

Paxlovid, noul antiviral, ar putea ajunge în curând în România. Ministerul Sănătăţii face demersuri în acest sens - Shutterstock

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, în vederea pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Alexandru Rafila a avut joi o întâlnire cu reprezentanții companiei Pfizer pentru a identifica soluții în vederea asigurării cât mai rapide a tratamentului pentru pacienții români.

Antiviral cu administrare orală

Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului.

Tratamentul este recomandat pacienților care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare și de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării și a tratamentului în ambulator”, a declarat Alexandru Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Noul antiviral Paxlovid ar putea ajunge în curând în România. Ministerul Sănătăţii face demersuri în acest sens