Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Număr-record de cazuri de COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi. Explicaţia medicilor pentru valul de îmbolnăviri

Număr-record de cazuri de COVID-19 într-o singură zi la Spitalul de Boli Infecțioase de când infecția cu SARS-CoV-2 nu a mai fost considerată pandemie. Conform dr. Florin Roșu, managerul unității medicale, doar marți, 30 iulie, au fost internate 32 de cazuri cu forme medii, pacienții primind tratament de specialitate.

de Clara Mihociu

la 01.08.2024 , 14:29

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași spuneau că marți au avut aproape 50 de cazuri noi. Dintre acestea, aproape 35 au rămas internate în spital pentru tratament de specialitate. Se înregistrează cazuri noi inclusiv în rândul cadrelor medicale.

Există și o explicație. Ne aduc aminte medicii că virusul SARS-CoV-2 nu e unul sezonier, așa cum e gripa, ci acesta are circulație pe tot timpul anului. Perioada de concedii în care oamenii au mobilitate mai mare face că numărul de cazuri să fie din ce în ce mai mare. 

Vezi și
Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sănătate » Număr-record de cazuri de COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi. Explicaţia medicilor pentru valul de îmbolnăviri