Antena Meniu Search
x

Numărul cazurilor de coronavirus va creşte în perioada următoare, susţine Alexandru Rafila: "În secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia"

Reprezentatul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că în secţiile de Terapie Intensivă din România se simte din nou aglomeraţia şi este posibil ca ţara noastră să ajungă din nou la cifra de 10.000 de cazuri pe zi.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.03.2021, 07:58

Cazurile de coronavirus ar putea creşte în perioada următoare, până la 10.000 de cazuri pe zi - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Vaccinarea, cheia pandemiei

Alexandru Rafila: "E de vreo două săptămâni această creştere. Acum e mai evidentă pentru că în secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate. Importantă e viteza de creştere, unde cresc cazurile şi care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor creşte. Lucrurile s-au schimbat faţă de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. Dacă, însă, vor fi mai puţin din categoriile vulnerabile - pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – dacă persoane mai tinere, mai puţin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitaliceşti nu vor fi solicitate în aceeaşi măsură".

Medicul precizează că, odată cu vaccinarea, numărul persoanelor vulnerabile se micşorează.

România înregistrează din nou peste 4.000 decazuri zilnic, creşterea fiind constantă în ultima perioadă.

101 morţi, în ultimele 24 de ore, 4.342 cazuri noi

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru vineri, 5 martie 2021, că au fost înregistrate 4.342 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 27.868 teste RT-PCR și 8.469 teste rapide antigenice. 

Până astăzi, 5 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 820.931 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 752.234 de pacienți au fost declarați vindecați.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, peste 47.000 de români au fost vaccinați vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Numărul cazurilor de coronavirus va creşte în perioada următoare, susţine Alexandru Rafila: "În secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia"