Antena Meniu Search
x

Video Numărul copiilor bolnavi de Covid este în creştere. Cei mai mici dintre ei, internaţi la terapie intensivă, au doar câteva luni

Semnal de alarmă tras de medici! Creşte numărul copiilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Doctorii spun că de vină e tulpina supercontagioasă Delta. La terapie intensivă sunt internaţi cinci copii, iar cei mai mici au doar câteva luni. De vină ar fi faptul că ne-am relaxat: nu mai purtăm mască în multe locuri şi nu mai respectăm distanţarea.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 01.09.2021, 20:40

Vezi și

Mamă copil: Stare foarte mare de moleşeală, ochii umflaţi, nu putea să mămânce absolut nimic. Nici măcar apă nu putea să bea.

E coşmarul oricărui părinte, să-şi vadă copilul bolnav. Băieţelul de doi ani şi opt luni are COVID-19, iar starea i s-a agravat. Nu ştie cum s-a infectat pentru că atât ea cât şi soţul sunt vaccinaţi. Femeia se teme că s-ar putea îmbolnăvi şi celălalt copil care are doar opt luni. 

Mamă copil: Se pare că Delta e puţin mai periculoasă şi atacă foarte mullt copiii.

La Instititul Matei Balş, sunt 13 copii internaţi. Nouă dintre ei au mai puţin de un an. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balş: Când vorbim de un sugar este din păcate un risc real de a face complicaţii şi de a avea o formă severă cu insuficienţă respiratorie şi care să necesite chiar terapie intensivă. 

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu s-au luptat două săptămâni să salveze un bebeluş de două luni. 

Raluca Alexandru, medic Spitalul Grigore Alexandrescu: Este în continuare la ATI, de-abia a fost detubat.

Ministrul Sănătăţii se încurcă în cifre atunci când vine vorba de cazurile de Covid la copii

82 de copii sunt internaţi acum în toate spitalele din ţară. Cinci dintre ei sunt în stare gravă sau critică la terapie intensivă. Ministrul Sănătăţii însă se încurcă în cifre. 

Reporter: Câţi copii avem acum cu COVID în secţiile ATI?

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: Ieri, numărul de copii raportat în secțiile de terapie intensivă depășea 70. 

De fapt...

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: Sunt peste 70 de copii cu infecţii cu coronavirus internaţi. Unii dintre ei sunt cu forme deosebit de severe şi ventilaţi, alţii sunt cu forme moderate, alţii sunt cu forme relativ uşoare.

Relaxarea din ultima vreme îi costă cel mai scump pe copii. 

Raluca Alexandru, medic Spitalul Grigore Alexandrescu: Cei care ajung la terapie intensivă sunt cei cu infecţie asociată, adică are un rinoviurs, un entorovirus şi cu COVID. S-a renunţat la purtarea măştii, la distanţare foarte mult şi atunci celelalte virusuri combinate cu Covid dau în general o evoluţie mai gravă. 

Medicii se aşteaptă ca odată cu începerea anului şcolar, numărul cazurilor să crească. În spitalele din întreaga ţară sunt 110 paturi de terapie intensivă pentru copiii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Dacă numărul cazurilor va creşte foarte mult, atunci, capacitatea de internare poate ajunge până la 1.600. Aproape 72.000 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19 de la începutul pandemiei şi până acum. 17 dintre ei au murit. În ultimele 14 zile, 1.305 copii au avut un test pozitiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Numărul copiilor bolnavi de Covid este în creştere. Cei mai mici dintre ei, internaţi la terapie intensivă, au doar câteva luni