Antena Meniu Search
x

O nouă politică de vaccinare anti-covid va intra în vigoare în România de la 1 iulie

Secretarul de stat Andrei Baciu anunţă că pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 19.04.2022, 13:09

Andrei Baciu, Secretar de Stat in cadrul ministerului Sanatatii, sustine o conferinta de presa la Palatul Victoria, in Bucuresti, marti, 27 iulie 2021
Andrei Baciu anunţă că de la 1 iulie vaccinarea anti-covid trece într-o nouă etapă - Hepta

Secretarul de stat Andrei Baciu anunţă, marţi, într-o postare pe Facebook, că pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie.

Între timp, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie.

Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie.

”Prin urmare, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toţi cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie”, spune Andrei Baciu.

Pe acelaşi subiect

Câţi români s-au vaccinat anti-covid

El precizează că, din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie. ”Recomand din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecţie împotriva virusului SARS-Cov-2 şi o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc”, mai scrie Baciu. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Peste 9.600 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în săptămâna 11-17 aprilie, iar dintre acestea circa 1.100 au primit prima doză de ser. Numărul total persoanelor vaccinate a ajuns la 8.124.024.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în săptămâna 11-17 aprilie au fost vaccinate 9.635 de persoane, din care 1.148 cu prima doză. Alte 6.071 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia / doza de rapel.

În acelaşi interval, au fost raportate patru reacţii adverse, toate la vaccinul Pfizer.

În total, au fost vaccinate 8.124.024 de persoane, din care 8.100.392 cu schema completă. Până în prezent, 2.585.152 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia / doza de rapel.

De la debutul campaniei de vaccinare, în România au fost administrate 16.797.841 de doze de vaccin anti-COVID.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Sanatate » O nouă politică de vaccinare anti-covid va intra în vigoare în România de la 1 iulie