Antena Meniu Search
x

Octavian Jurma anunță un nou record pandemic: "Până duminică vom depăși pragul de 250 de copii internați în spital"

Epidemiologul Octavian Jurma spune că s-a depășit pragul de 200 de copii internați în spital din cauza Covid, cu o săptămână mai repede decât prognoza făcută în acest sens.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.01.2022, 21:11

Octavian Jurma anunță un nou record pandemic: "Până duminică vom depăși pragul de 250 de copii internați în spital" - Shutterstock

"Azi am depășit deja pragul de 200 de copii internați în spital din cauza COVID-19 cu aproape o săptămâna mai repede decât prognoza simplă pe baza ratei de creștere de săptămâna trecută.

În acest ritm vom în trece de pragul de 250 minori internați până duminică și vom înregistra un nou record pandemic, cea mai mare rată de creștere a spitalizării în rândul copiilor de la debutul pandemiei", a scris vineri pe Facebook medicul epidemiolog.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Crește rata de spitalizare

Confom acestuia, se vede și în rândul populației generale o creștere a ratei de spitalizare, la două săptămâni după debutul valului 5 - Omicron, exact cum a fost și în cazul valului Delta.

"Noroc că Omicron e <mult mai blândă decât Delta> și că școlile nu vor trece în online decât atunci când se vor umple spitalele pentru adulți. Că dacă era, Doamne ferește, la fel de severă ca Delta ar fi trebuit să facă ceva guvernul să protejeze copiii de infectare. Are perfect sens, nu-i așa? Ce poate fi mai normal în față unei <banale gripe> decât să internezi copiii însoțiți de unul din părinți într-un spital de adulți? E o situație care garantează traume pe viață în toată familia respectivă. Dar o fi mai bine decât vaccinarea într-o logică sectantă. Asta în timp ce clasele rămân deschise până se vor identifica 3 elevi infectați (nu e clar dacă aceștia trebuie să fie simultan infectați sau e OK și la o lună distanță) când toată clasa merge în online după care se întoarce la școală, dacă mai sunt încă profesori care nu s-au infectat", continuă Octavian Jurrma.

Medicul spune că nu sunt teste în școli care să identifice copiii infectați, deci școala depinde tot de bună credință a părinților care nu vor să își testeze copiii nici pe gratis.

"Puteți să vă imaginați un mecanism mai eficient de infectare în masă a elevilor? Exclus să apară testele în școli până la finalul valului 5. Probabil guvernații au decis că dacă părințîi se tem (sau nu pot) să își vaccineze copii cu vacinuri medicale, e mai eficient să le oblige copiii să se <vaccineze> cu <vaccinuri naturale> adică să îi încurajeze să se infecteze. Faptul că Omicron este o variantă mai periculoasă pentru copii a unui virus care a ținut <doar> 500 de copii pe zi în spitale în vârful valului Delta, din care peste 40 în ATI, are relevanță zero pentru conducătorii noștri. Asta evident nu îi împiedică în ultima vreme să se arate tot mai preocupați declarativ de educația și viitorul copiilor noștri", mai scrie medicul.

Octavian Jurma: Profesorii sunt în linia întâi și mor mai rău că pe vreme de război

Acesta crede că noua strategie ar trebui să se numească „infecționism”.

"E o nouă strategie care merită un nume dedicat. Infecționism să îi fie numele! De acum putem vorbi de logică infecționistă și de strategie infecționistă și de ideologie infecționistă. Dar cu bieții profesori ce au? Deși, ar avea sens în logică infecționistă să ai și profesorii în spital simultan cu elevii și astfel clasa fizică se mută din școală în spital. Vedeți cum totul are sens dacă schimbi paradigma de la protejare la infectare? Profesorii merită salarii și pensii speciale mai mari ca generalii numiți și avansați politic, că ei sunt în linia întâi și mor mai rău că pe vreme de război", conchide medicul.

A doua zi consecutivă cu peste 9.500 de cazuri noi Covid

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru vineri, 14 ianuarie 2022, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9.884 cazuri de infectări cu coronavirus.

De asemenea, au fost raportate 30 de decese, dintre care 3 anterioare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Sanatate » Octavian Jurma anunță un nou record pandemic: "Până duminică vom depăși pragul de 250 de copii internați în spital"