Antena Meniu Search
x

Video Val fără precedent de spitalizări în rândul copiilor cu COVID-19, în toată lumea. „Un copil cu Omicron poate infecta alţi 6 - 7 copii”

Mai puţin gravă, dar mult mai contagioasă. Cea mai nouă tulpină COVID a provocat un val de infectări fără precedent în rândul copiilor, atât în Europa, cât şi peste Ocean. Un factor important îl reprezintă rata mică de vaccinare. Fie nu au vârsta necesară pentru a putea fi vaccinaţi, fie părinţii nu-şi dau acordul în acest sens.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 09:47

Poza preview Shutterstock Vezi și

Este valul celor mai tineri dintre pacienţi. După doi ani în care au părut imuni la virus, după apariţia tulpinii Omicron copiii se infectează mult mai repede. Deşi majoritatea sunt cazuri uşoare, există şi situaţii când boala ia o întorsătură dramatică. La Iaşi au fost internaţi opt copii, iar trei dintre ei sunt la terapie intensivă.

Mihail Pautov, medic specialist Spitalul Fundeni: ”În principiu, acest virus cred că este cel mai contagios virus pe care noi, în istoria medicinei, l-am văzut până acum. În cazul Omicron un copil va infecta alţi 6, 7 copii, doar că perioada de incubaţie este de 2 zile. Adică la fiecare două zile un copil infectat va infecta alţi 6 copii”.

România este abia la începutul valului cinci, dar experienţa altor ţări unde valul Omicron se apropie de vârf arată o rată mare de spitalizare în rândul minorilor.

Citește și: Care sunt simptomele infectării cu Omicron, noua tulpină a coronavirusului

Pe acelaşi subiect

Apoape o mie de copii spitalizați cu COVID în Italia, în ultimele 14 zile

În Italia, aproape o mie de copii au ajuns în spital cu COVID în ultimele două săptămâni. Cei mai mici dintre ei au doar o lună. Spitalele deja au probleme cu locurile libere.

Alberto Villani, şef secţie urgenţă pediatrică la spitalul Bambino Gesu Roma: ”Iniţial aveam 20 de paturi pentru pacienţii COVID. Astăzi avem 60 de copii spitalizaţi, iar 5 sunt la terapie intensivă”.

Cei mai mulți copii cu COVID în spitalele din SUA, de la începutul pandemiei

În Statele Unite, la cel mai mare spital pediatric din ţară, cazurile au crescut de patru ori în ultimele două săptămâni. Numai în ultimele şapte zile, peste 580 de mii de infectări au fost raportate în rândul copiilor. În creştere cu 78% faţă de săptămâna anterioară şi de trei ori mai multe cazuri ca în urmă cu două săptămâni.

Dr. Rochelle Walensky , director CDC:Spitalizările pediatrice sunt la cea mai ridicată rată comparativ cu orice alt moment al pandemiei de până acum. Din păcate, observăm creşterea ratei de spitalizare pentru copii de la 0 la 4 ani, copii care nu sunt încă eligibili pentru vaccinarea COVID-19”.

Cei mai mulţi dintre copii sunt nevaccinaţi. Fie pentru că sunt prea mici, fie n-au fost de acord părinţii. Medicii avertizează că, şi în cazul lor, imunizarea este singura soluţie. Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârsta peste 5 ani în decembrie 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Val fără precedent de spitalizări în rândul copiilor cu COVID-19, în toată lumea. „Un copil cu Omicron poate infecta alţi 6 - 7 copii”