Antena Meniu Search
x

”Omicron nu va produce un nou val în România în decembrie”, spune medicul Octavian Jurma, care laudă promptitudinea Guvernului

Octavian Jurma a lăudat reacția promptă a guvernului după depistarea în România a două cazuri de infectare cu super-tulpina Omicron de coronavirus. Medicul a subliniat că în acest moment, este exclus ca varianta Omicron să poată produce un nou val în Romania în luna decembrie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.12.2021, 22:25

”Omicron nu va produce un nou val în România în decembrie”, spune medicul Octavian Jurma
”Omicron nu va produce un nou val în România în decembrie”, spune medicul Octavian Jurma - Facebook

”Cu excepția primului val, niciodată România nu a reactionat atât de promp la o amenințare iminentă. Domnul prim-ministru Nicolae-Ionel Ciuca merită cu aceasta ocazie o stea de Craciun, pentru că ne da și prima dovadă ca nu este doar un personaj de decor și ca e dispus să pună interesele țării înaintea populismului politic”, a scris Octavian Jurma, într-o postare pe Facebook.

”Faptul că ședința a durat 4 ore pentru a se adopta niște măsuri relative simple și de bun simt, care ar fi putut fi folosite și în valurile precedente, spune multe despre rezistența care există înca la nivel institutional față de măsurile de limitare a circulației virusului SARS-CoV-2 în Romania. Important este că avem pentru prima data un pas real în directia buna a prevenției”, a spus medicul, cu privire la decizia autorităților de a cere teste PCR negative persoanelor care vin din țări din afara UE și de a introduce carantina pentru persoanele nevaccinate.

Medicul Octavian Jurma, recomandări pentru sărbători

”Astfel cei care doresc sa calatoreasca în afara tarii e bine sa se vaccineze acum pentru a avea certificatul valid pana la finalul lunii decembrie. Evident aceeasi recomandare pentru vaccinare si pentru circulatia interna mai ales daca planuim sa petrecem sarbatorile cu familia sau prietenii. Indiferent ce vaccin alegi vei avea protectie buna dupa 10-14 zile de la prima doza.

Pe acelaşi subiect

Este de asemenea bine sa facem un test inainte de participa la orice eveniment fara masca obligatorie, unde nu stim sigur daca toti sunt vaccinati, pentru a proteja pe cei nevaccinati de infectare. Daca aveti invitati nevaccinati e bine sa le recomandati sa se vaccineze daca doresc sa evite riscul de a se infecta sau de a infecta pe altii”, a mai scris Octavian Jurma. 

Omicron nu va produce un nou val în Romania în luna decembrie

Este exclus ca varianta Omicron să poată produce un nou val în Romania în luna decembrie chiar și în absența acestor măsuri, pentru ca dobândirea dominanței Omicron va dura cel putin 2-3 săptămâni, a spus medicul Jurma.

”Deci luna decembrie va fi relativ linistita in Romania la iesirea din valul 4-Delta. Dacă însă măsurile de prevenție pot amâna debutul valului 5-Omicron din ianuarie pana in februarie, am putea salva mii de vieți, mai ales dacă acest rastimp va fi folosit pentru vaccinare si adoptarea certificatului verde”, a mai scris medicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » ”Omicron nu va produce un nou val în România în decembrie”, spune medicul Octavian Jurma, care laudă promptitudinea Guvernului