Antena Meniu Search
x

Video Primul vaccin anti-Covid administrat oral, dezvoltat de Oravax. Faza I de testare ar urma să înceapă în iunie

Un vaccin anti-Covid, care poate fi înghițit ca o pastilă și administrat acasă, ar putea intra în prima fază de testare pe oameni în luna iunie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.03.2021, 22:50

Primul vaccin anti-Covid administrat oral, dezvoltat de Oravax. Fază I de testare ar urma să înceapă în iunie - Profimedia / imaginie ilustrativă

Medicamentul este dezvoltat de compania israeliano-americană Oramed Pharmaceuticals și Premas Biotech din India. Cele două companii s-au unit pentru a crea Oravax Medical Inc., care speră să combine tehnologia de administrare orală a lui Oramed cu expertiza în vaccinuri Premas, pentru a crea o nouă metodă de inoculare împotriva Covid-19. 

Oravax a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu există garanția unui succes și, chiar dacă va avea succes, va dura cel puțin un an până când va fi autorizat pentru utilizare.

Vineri, compania a transmis că medicamentul ar putea intra în prima fază de testare pe oameni în luna iunie, scrie Business Insider.

Noul vaccin ar fi mult mai rezistent în fața noilor variante de coronavirus

Pe acelaşi subiect

"Un vaccin anti-COVID administrat pe cale orală va elimina rapid câteva bariere, mai ales dacă vaccinarea împotriva noului coronavirus ar trebui făcută anual, precum un vaccin împotriva gripei", a spus Nadav Kidron, CEO-ul Oramed, potrivit The Jerusalem Post.

Compania a încheiat un studiu pe animale și a descoperit că vaccinul produce anticorpi IgG și IgA, aceștia din urmă fiind responsabili pentru imunitatea pe termen lung.

Mai mult, dezvoltatorii susțin că noul vaccin atacă trei proteine ale virusului, spre deosebire de doar unul singur - cum e în cazul vaccinurilor Moderna și Pfizer/BioNTech - fiind astfel mult mai rezistent în fața noilor variante de coronavirus.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Primul vaccin anti-Covid administrat oral, dezvoltat de Oravax. Faza I de testare ar urma să înceapă în iunie