Povestea lui Iulian Filipov, medicul-altet care deține recordul naţional pe distanţa de 100 de kilometri

De Claudiu Loghin.
Publicat: 11.10.2020, 23:59.
Actualizat: 11.10.2020, 23:59

Fiecare zi este un ultramaraton pentru un medic chirurg din Braşov. Atunci când nu este în sala de operaţie, îşi depăşeşte limitele în probe de alergare. Medicul-altet deţine recordul naţional pe distanţa de 100 de kilometri.

Ziua începe la 5 dimineaţa pentru medicul Iulian Filipov. După câteva ture de parc, aleargă la Spitalul Militar de Urgență "Regina Maria" din Brașov unde-l aşteaptă pacienţii. Este specialist în Chirurgie Maxilo-Facială.

Dragostea pentru mişcare a apărut în urmă cu doi ani când se pregătea să dea un examen important. A început să alerge în parc sperând că va avea mai mult randament la învăţat. De aici până să câştige un maraton n-a fost decât. un pas.

În urmă cu două săptămâni, medicul Iulian Filipov i-a impresionat pe nemţi în cadrul unui maraton. A făcut 250 de ture de stadion, în Frankfurt. 100 de kilometri pe care a reuşit să-i parcurgă în șase ore, 59 de minute și patru secunde, cel mai bun timp obţinut de un român.

Iulian Filipov, medic Spitalul Militar Brașov: „Am avut, în acest sport, noi îl denumim zid – wall, undeva pe la 88, 89 de kilometri, când efectiv simțeam că eram ușor prăbușit din punct de vedere fizic, dar mi-am revenit, în următorii doi kilometri și am reușit să duc cursa până la capăt."

Concentrarea îl ajută în cursă, dar şi în sala de operaţie. Medicul are grijă de el ca să poată să aibă grijă de ceilalţi.

col. Alexandru Keresztes, comandant Spitalul Militar Brașov: "Vorbim despre sport, mișcare, creșterea performanței cordului, o bună oxigenare a creierului, toate acestea în armonie cu funcțiile unui chirurg, care trebuie să aibă o manualitate și o dexteritate extraordinară, cu atât mai mult în Chirurgia Oro-Maxilo-Facială"

dr. Iulian Filipov, medic Spitalul Militar Brașov: "Sportul ăsta, de anduranță, care atrage după sine o latură mentală foarte importantă se regăsește și în activitatea chirurgicală, pentru că și aici, evident, apare oboseala, apare stresul, apar situațiile inedite, la care trebuie să te adaptezi și să duci cursa chirurgicală până la capăt"

Medicul de cursă lungă este un exemplu pentru pacienţii săi. Dincolo de tratament, le dă şi sfaturi despre cum să traiască sănătos.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Animație: Cum s-a petrecut accidentul în care a murit tânărul polițist Ionuţ Negrilă. Motocicleta s-a rupt în două
1
Eveniment • ieri la 19:11

Nesăbuinţa cu care s-a avântat în trafic l-a costat viaţa pe Ionuț Negrilă, un tânăr poliţist-motociclist. Avea viteză și, foarte posibil, făcea întrecere cu un alt motociclist, tot poliţist. Ambii erau în timpul liber.

PARTENERI
Cu ce probleme se confruntă Adela Popescu, însărcinată în 20 de săptămâni: ”Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii”
spynews.ro
EXCLUSIV. Pfizer, Moderna sau AstraZeneca? Ce le răspunde un medic pacienților atunci când este întrebat care vaccin este mai eficient
gandul.ro
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 28 februarie 2021. Peștii trebuie să se preocupe de propria persoană. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
"Un laş, ca toţi bărbaţii!" Femeia care a ajuns din cauza lui Ion Ţiriac la psihiatru, după ce s-a despărţit de miliardar: "Eu sunt cea care a suferit"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Relația care a nedumerit Internetul. Cum reușesc 3 tineri ”foarte îndrăgostiți” să formeze un ”cuplu” cu 2 femei și un bărbat
A1.RO
Creatura ciudată găsită de un pescar a pus pe jar internetul. Ce este vietatea din imagine și de ce vor toți să o cumpere
A1.RO

TV

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte
TV • la 08:21
Video

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...