Antena Meniu Search
x

Povestea lui Iulian Filipov, medicul-altet care deține recordul naţional pe distanţa de 100 de kilometri

Fiecare zi este un ultramaraton pentru un medic chirurg din Braşov. Atunci când nu este în sala de operaţie, îşi depăşeşte limitele în probe de alergare. Medicul-altet deţine recordul naţional pe distanţa de 100 de kilometri.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.10.2020, 23:59

Vezi și
  • Iulian Filipov este specialist în Chirurgie Maxilo-Facială
  • În urmă cu două săptămâni, medicul Iulian Filipov i-a impresionat pe nemţi în cadrul unui maraton

Ziua începe la 5 dimineaţa pentru medicul Iulian Filipov. După câteva ture de parc, aleargă la Spitalul Militar de Urgență "Regina Maria" din Brașov unde-l aşteaptă pacienţii. Este specialist în Chirurgie Maxilo-Facială.

Dragostea pentru mişcare a apărut în urmă cu doi ani când se pregătea să dea un examen important. A început să alerge în parc sperând că va avea mai mult randament la învăţat. De aici până să câştige un maraton n-a fost decât. un pas.

În urmă cu două săptămâni, medicul Iulian Filipov i-a impresionat pe nemţi în cadrul unui maraton. A făcut 250 de ture de stadion, în Frankfurt. 100 de kilometri pe care a reuşit să-i parcurgă în șase ore, 59 de minute și patru secunde, cel mai bun timp obţinut de un român.

Iulian Filipov, medic Spitalul Militar Brașov: „Am avut, în acest sport, noi îl denumim zid – wall, undeva pe la 88, 89 de kilometri, când efectiv simțeam că eram ușor prăbușit din punct de vedere fizic, dar mi-am revenit, în următorii doi kilometri și am reușit să duc cursa până la capăt."

Concentrarea îl ajută în cursă, dar şi în sala de operaţie. Medicul are grijă de el ca să poată să aibă grijă de ceilalţi.

col. Alexandru Keresztes, comandant Spitalul Militar Brașov: "Vorbim despre sport, mișcare, creșterea performanței cordului, o bună oxigenare a creierului, toate acestea în armonie cu funcțiile unui chirurg, care trebuie să aibă o manualitate și o dexteritate extraordinară, cu atât mai mult în Chirurgia Oro-Maxilo-Facială"

dr. Iulian Filipov, medic Spitalul Militar Brașov: "Sportul ăsta, de anduranță, care atrage după sine o latură mentală foarte importantă se regăsește și în activitatea chirurgicală, pentru că și aici, evident, apare oboseala, apare stresul, apar situațiile inedite, la care trebuie să te adaptezi și să duci cursa chirurgicală până la capăt"

Medicul de cursă lungă este un exemplu pentru pacienţii săi. Dincolo de tratament, le dă şi sfaturi despre cum să traiască sănătos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Povestea lui Iulian Filipov, medicul-altet care deține recordul naţional pe distanţa de 100 de kilometri