Antena Meniu Search
x

Video Premieră medicală în România: Extirparea glandei tiroide prin cavitatea bucală. Două tinere au beneficiat de intervenţie

Intervenţii chirurgicale posibile până mai ieri doar în vestul Europei, au fost efectuate cu succes la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Vorbim despre operaţiile de extirpare a glandei tiroide prin cavitatea bucală, efectuate laparoscopic. Intervenţia evită inciziile în zona gâtului, iar cei care trec prin ea se pot externa a doua zi. Două paciente au beneficiat deja de această intervenţie.

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 09:04

Shutterstock Vezi și

Prin noua metodă utilizată la Piteşti, extirparea glandei tiroide se poate face cu riscuri minime.

Sandu Ionuț, chirurg endocrinolog: Sunt nişte operaţii cu adevărat elegante şi cu adevărat minim invazive. Intervenţii care presupun extirparea glandei tiroide fără incizii la nivel cervical, extirparea prin cavitatea bucală. 

Premieră medicală în România

Două tinere din Târgu Jiu și Târgoviște au fost primele care au beneficiat de intervenţie. 

Pe acelaşi subiect

Sandu Ionuț, chirurg endocrinolog: Intervenţiile au loc în ziua internării, iar a doua zi pot părăsi spitalul fără îngrijiri suplimentare. Recuperarea post-operatorie este foarte rapidă, de la 24 de ore de la operaţie, pacientele părăsesc spitalul, nu este nevoie de pansamente, nu există fire.

Şi nu au existat nici temeri. Deşi era programată pentru operaţie clasică la un spital din Capitală, tânăra pacientă a acceptat ulterior să vină la Piteşti. 

''I-am spus că da şi o să fie bine. Şi exact cum am gândit aşa s-a întâmplat. Şi deja sunt la salon, şi nu o să dureze mult şi o să îmi dea şi drumul.''

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti poate face astfel de intervenţii după ce a beneficiat de modernizarea aparaturii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Premieră medicală în România: Extirparea glandei tiroide prin cavitatea bucală. Două tinere au beneficiat de intervenţie