Antena Meniu Search
x

Video Tinerii, tot mai afectaţi de hernia de disc. Cum poate fi evitată operaţia

Hernia de disc este o problemă care afectează din ce în ce mai mulți tineri. Dacă la manual scrie că majoritatea cazurilor debutează după 35 de ani, aceasta problema poate sa apara si înainte de împlinire vârstei de 30 de ani. Și chiar dacă principalele motive sunt accidentările și genetica, statul în aceeași poziție incorectă zi de zi devine la rândul său o problemă. Dacă în ecuație adăugăm o greutate prea mare și un stil de viață nesănătos, sport făcut fără supravegherea unui specialist și hobby-uri periculoase, ați putea ajunge la medic mai repede decât credeați. Din fericire, un kinetoterapeut vă poate ajuta înainte să fie nevoie de intervenția chirurgicală.

de Redactia Observator

la 07.09.2022, 08:49

Vezi și

Cele mai comune semne și simptome ale herniei de disc sunt: (carton simptome) durerea de picior sau de mână, amorțeală sau furnicături și slăbiciunea membrelor afectate. 

Tinerii, tot mai afectaţi de hernia de disc. Cum poate fi evitată operaţia

Alexandru Ilie, kinetoterapeut: Cel mai frecvent simptom care îl alarmează pe pacient este evident durerea, care are multiple cauze musculare, articulare şi discogene domiciliul durerii poate spune multe lucruri despre cauzalitatea ei, atunci când pacientul are o precizie foarte mare vorbim despre o durere a ţesuturilor moi, când vb despre o durere difuză, vorbim de cele mai multe ori de afectare nervoasă. 

Deși hernia de disc este asociată cu o predispoziție genetică, supraponderalitatea, accidentările sau anumite meserii, specialiștii spun că până și sedentarismul și o postură greșită pe scaun poate duce, în timp, la un astfel de diagnostic.

Pe acelaşi subiect

Alexandru Ilie, kinetoterapeut: Inamicul numărul unu în acest moment este statul pe scaun prelungit, sarcina repetitivă conformă fiecarei profesii reprezintă cauza degradării discale, cum este de exemplu cifoza croitorului sau ceasornicarului, insa din pacate nu doar ei stau asezati si aplecati, este modul de lucru al majoritatii.

 

Din fericire, sunt câteva reguli simple care ne pot ajuta să protejăm coloana, cum ar fi păstrarea unei greutăți normale și mișcarea regulată. De asemenea, exercițiile recomandate de specialist pot ajuta chiar și atunci când există deja un diagnostic. Și nici nu este mereu nevoie să mergem până la un cabinet sau o sală de sport. 

Alexandru Ilie, kinetoterapeut: Asociaţia neurochirurgilor în SUA spun că 90 la sută din pacienţii cu hernie de disc ar trebui sa faca un program de kineto si ar putea ajunge sa nu se mai opereze niciodata. Planul bazat pe exercitiu fizic terapeutic nu este dependent de investigatii paraclinice  este important ca la debutul durerii sa te adresezi specialistului. 

În felul acesta, puteți fi sigur că puteți primi sfatul și recomandarea corectă, pentru a nu ajunge pe masa de operație. Chiar și în acea situație este important să înțelegeți că hernia de disc poate fi operată cu succes, iar viața post-intervenție va fi una normală cu condiția respectării recomandărilor medicului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Observator Medical » Tinerii, tot mai afectaţi de hernia de disc. Cum poate fi evitată operaţia