Antena Meniu Search
x

Previziunile oficialilor OMS pentru 2021: "În unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi"

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că al doilea an al pandemiei de coronavirus ar putea fi mai dificil decât primul, în condițiile în care noile tulpini de SARS-CoV-2 se răspândesc mult mai rapid, în special în emisfera nordică.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.01.2021, 07:43

medic
Sfârșitul pandemiei de coronavirus, o necunoscută - Shutterstock
  • Doar în România 16.969 de persoane diagnosticate cu infecție SARS-CoV-2 au decedat, de la izbucnirea pandemiei

"Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem", a fost de părere Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS, în timpul unui eveniment care a avut loc online.

Până în acest moment, bilanţul deceselor la nivel mondial se apropie de două milioane, de la începutul pandemiei. Peste 91,5 milioane de persoane s-au infectat cu virusul scăpat de sub control.

"Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări", a explicat Ryan.

Oficial OMS: "În unele țări situația se va agrava"

Directorul tehnic pentru Covid-19 al Organzației Mondiale a Sănătății, Maria Van Kerkhove, a spus: "După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi".

Pe fondul temerilor de noua variantă, mai contagioasă, a coronavirusului, depistată prima oară în Marea Britanie, dar care între timp s-a extins în lume, guverne din Europa au anunţat, miercuri, măsuri mai stricte de combatere a îmbolnăvirilor.

Citește și:

Acestea includ munca de acasă şi închiderea unor magazine în Elveţia, prelungirea stării de urgenţă în Italia şi măsuri în Germania pentru reducerea contactelor între oameni.

Restricţii mai dure au anunţat şi Portugalia şi Danemarca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Previziunile oficialilor OMS pentru 2021: "În unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi"