Antena Meniu Search
x

Cum se simte prima pacientă din România infectată cu noua tulpină de Covid-19

O tânără din Giurgiu în vârstă de 27 de ani este prima persoană din România care a fost infectată cu noua tulpină Covid din Marea Britanie. Potrivit soţului femeii, aceasta a avut doar simptomele unei banale răceli şi că nu se simte rău.

de Monica Palade

la 11.01.2021, 17:10

spital covid
Cum se simte prima pacientă din România infectată cu noua tulpină de Covid-19 - Hepta
  • Cum se simte prima persoană testată pozitiv la noua tulpină de COVID
  • Nu îşi explică de unde a luat virusul

”Toata familia este bine, nu avem nicun fel de probleme cu starea de sănătate. A fost o simplă răceală și atât. O banală răceală! Nu a avut gust, nu a avut miros. Am fost până în Crăciun la cumparaturi, în supermarket... Sărbătorile le-am făcut acasă, și de Crăciun și de Revelion. Nu am ieșit din țară, se poate verifica!

Eu nu sunt bolnav și nici copilul cel mare, nu am avut niciun simptom și am ieșit negativi. Trăim toți într-o casă”, a declarat bărbatul pentru Antena 3.

Nu îşi explică de unde a luat virusul

Totodată, bărbatul a mărturisit că nu îşi poate explica de unde au luat virusul, pentru că nu au ieşit în afara ţării şi cu toţii muncesc în agricultură. Pe lângă femeie, au mai fost testaţi pozitiv şi socrii femeii şi un bărbat care-i ajută la muncile agricole.

Întreaga familie a intrat în izolare de duminica trecută, iar soţul femeii mai spune că de atunci au fost verificaţi constant de poliţişti şi cei de la DSP.

Pe 8 ianuarie, prima persoană testată pozitiv la noua tulpină

Pe 8 ianuarie, tânăra din Giurgiu a fost testată pozitiv la noua tulpină de Covid. Analiza probelor pentru pacienta testată la Matei Balş a fost finalizată, rezultând prezenţa noii tulpini de SARS-Cov-2, prezentă şi în Marea Britanie. Pacienta este o femeie tânără, care, din primele informaţii nu ar fi călătorit peste hotare. DSP a demarat imediat o anchetă.

De ce este mai periculoasă noua tulpină a virusului

Un raport al Departamentului de Sănătate britanic arată că noua tulpină de Covid nu pare să fie mai periculoasă şi nu cauzează forme mai severe ale bolii.

Dar, pentru că este mult mai contagioasă, există riscul ca sistemele sanitare să fie copleşite în următoarele săptămâni şi luni.

Noul studiu publicat de Public Health England arată că cei care au fost infectaţi cu noua variantă nu prezintă un risc crescut de reinfectare şi că rata de mortalitate nu a fost mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum se simte prima pacientă din România infectată cu noua tulpină de Covid-19