Antena Meniu Search
x

Primul transplant hepatic la un copil, realizat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. Pacientul are 11 ani

O echipă complexă de specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti şi de la lnstitutul Clinic Fundeni a făcut, sâmbătă, un transplant hepatic, la un copil de 11 ani.

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 14:51

Primul transplant hepatic la un copil, realizat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. Pacientul are 11 ani
Primul transplant hepatic la un copil, realizat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. Pacientul are 11 ani - Shutterstock

”În data de 18.02.2023, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" s-a efectuat primul transplant hepatic la copil, care face parte din programul de transplant început de scurt timp în spitalul nostru. Pacientul căruia i s-a efectuat transplantul hepatic este în vârstă de 11 ani, cunoscut cu insuficienta hepatică şi ciroză hepatică decompensată”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit acestora, starea imediat postoperatorie este stabilă.

”lntervenţia a fost efectuată de o echipă de chirurgi a Spitalului Grigore Alexandrescu, coordonată de doamna conferenţiar doctor Laura Bălănescu şi o echipă de chirurgi de la lnstitutul Clinic Fundeni, formată din domnul profesor universitar doctor lrinel Popescu şi doamna doctor Doina Hrehoret”, a mai transmis unitatea medicală.

Reprezentanţii acesteia au mulţumit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi tuturor celor implicate, care au făcut toate eforturile şi demersurile legale pentru ca aceasta intervenţie să poatăm avea loc.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Sanatate » Primul transplant hepatic la un copil, realizat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. Pacientul are 11 ani