Antena Meniu Search
x

Profesor italian de microbiologie: Protecția dată de vaccin scade la jumătate după 6 luni. De aceea trebuie să facem a treia doză

Andrea Crisanti, directorul Departamentului de Medicină Moleculară a Universității din Padova, Italia, susține că o persoană vaccinată este ferită de infecția cu coronavirus în proporție de 95%, dar această protecție scade la 40% după 6 luni. "De aceea trebuie să facem a treia doză", a declarat profesorul italia.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.11.2021, 07:30

Profesor italian de microbiologie: Protecția dată de vaccin scade la jumătate după 6 luni. De aceea trebuie să facem a treia doză - Profimedia

Creșterea numărului de cazuri Covid depinde în principal de durata de protecție oferită de vaccin, motiv pentru care este necesară așa-numita a treia doză.

Andrea Crisanti, directorul departamentului de Medicină Moleculară a Universității din Padova, este convins de acest lucru și a explicat, în cadrul conferinței "Il tempo della salute", organizat de Corriere della Sera, că "dinamica transmiterii Covid depinde de doi factori: numărul de persoane protejate și durata protecției".

După 6 luni, protecția dată de vaccin scade de la 95% la 40%

"Numărul persoanelor protejate nu coincide cu numărul persoanelor vaccinate, pentru că după șase luni protecția scade semnificativ pe partea de transmitere. O persoană vaccinată este protejată în proporție de 95% împotriva infecției și a transmiterii bolii, dar după șase luni această protecție scade la 40%", a afirmat profesorul italian, potrivit Agenției ANSA.

Pe acelaşi subiect

"Din acest motiv este necesar să facem a treia doză. Dacă vrem să protejăm persoanele fragile, trebuie să vaccinăm selectiv aceste persoane, dar dacă vrem să menținem transmisia la un nivel scăzut, trebuie să facem a treia doză pentru toată lumea", a explicat Andrea Crisanti.

Întrebat cum își imaginează Crăciunul, profesorul a răspuns: "Crăciunul și Revelionul pot fi sărbătorite, dar eventual în rândul persoanelor vaccinate și cu precauțiile necesare".

Vineri, România a raportat peste 8.000 de cazuri noi şi aproape 500 de morţi Covid

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru vineri, 5 noiembrie 2021, că au fost înregistrate 8.268 cazuri noi cu coronavirus şi 483 de decese, din care 20 anterioare. 

Tot ieri, România a depășit pragul de 50.000 de decese Covid de la începutul pandemiei. 

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 5 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.268 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 483 decese dintre care 20 anterioare”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul total al deceselor Covid depăşeşte vineri 50.000, ajungând la 50.087. 

Joi, totalul era de 49.604.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Profesor italian de microbiologie: Protecția dată de vaccin scade la jumătate după 6 luni. De aceea trebuie să facem a treia doză