Antena Meniu Search
x

Rafila: Românii care vin din țări africane intră în carantină. O nouă hotărâre CNSU privind noile restricţii

Românii care se întorc din ţările africane vor intra în carantină. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

de Redactia Observator

la 29.11.2021, 12:01

Rafila: Românii care vin țări africane intră în carantină - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

Călătorii români, care vin din țări africane, unde a apărut noua variantă de COVID-19, intră în carantină, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Epidemiologul spune că în continuare vaccinarea este soluția oportună pentru protecție împotriva COVID-19.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că OMS și Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile au lansat o alertă în sudul Africii în 7 țări, după ce au fost izolate tulpini de îngrijorare ale virusului corona, care se pare că au mutații majore.

Hotărâre CNSU privind noile restricţii

În acest context, a fost adoptată o hotărâre CNSU privind restricții pentru românii care vin din acele zone afectate.

Pe acelaşi subiect

„Având în vedere aceste alerte, în mod normal și România s-a adaptat măsurilor care au fost recomandate. În momentul de față a fost adoptată o hotărâre a CNSU (...), care aliniază România la măsurile care au fost deja luate în mai multe state europene, care limitează sau chiar interzic călătoriile în această zonă sau dinspre această zonă afectată. Călătorii români care vin din zonele respective, vor fi carantinați timp de 14 zile sau în prezența unui test negativ făcut la ieșirea din carantină într-un interval de 10 zile”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai spus că urmează să vedem în viitor dacă eficacitatea vaccinului se păstrează în ceea ce privește acest virus și dacă evoluția bolii este modificată față de varianta standard sau față de varianta Delta.

„Trebuie să spunem foarte clar (...) că măsurile de vaccinare și cele de sănătate publică sunt recomandate cu tărie de către toate organismele internaționale și în continuare vaccinare este soluția care se consideră în acest moment că este oportună și populația ar trebui să țină cont de acest lucru pentru că această nouă tulpină nu știm încă cum va evolua, iar alte măsuri de sănătate publică, începând cu utilizarea măștii, distanțare sau evitarea aglomerațiilor rămân în vigoare”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Rafila: Românii care vin din țări africane intră în carantină. O nouă hotărâre CNSU privind noile restricţii