Antena Meniu Search
x

Document Raport INSP cu privire la bilanţul COVID din România: 92,8% din decesele de săptămâna trecută, la persoane nevaccinate. Cele mai multe noi infectări, în Bucureşti şi 4 judeţe

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat raportul aferent săptămânii 30 august - 5 septembrie, cu privire la situaţia deceselor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Statisticile arată că 92,8% din decesele COVID de săptămâna trecută au fost înregistrate la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schema incompletă. De asemenea, 80,4% din noile cazuri confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate împotriva coronavirusului.

de Redactia Observator

la 08.09.2021, 21:49

Peste 90% din decesele COVID de săptămâna trecută, înregistrate la persoane nevaccinate
Peste 90% din decesele COVID de săptămâna trecută, înregistrate la persoane nevaccinate - Profimedia

La nivel naţional, un total cumulat de 37,1% din infecţiile depistate în săptămâna 30 august - 5 septembrie au fost raportate în București, Timiș, Cluj, Satu Mare și Suceava.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat miercuri şi o serie de date care acoperă perioada cuprinsă de la începutul pandemiei în România până în prezent. Astfel, până acum, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. Cât despre numărul morţilor, 86% din totalul deceselor au fost raportate la persoane cu vârste de peste 60 ani, iar 57,4% din victime sunt bărbați. Un alt aspect important este şi prezenţa comorbidităţilor, existente în cazul a 94,6% din persoanele bolnave de COVID-19 care au decedat, pe teritoriul ţării.

INSP reaminteşte că "cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea", insistând asupra responsabilităţii tuturor de a proteja persoanele vulnerabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Raport INSP cu privire la bilanţul COVID din România: 92,8% din decesele de săptămâna trecută, la persoane nevaccinate. Cele mai multe noi infectări, în Bucureşti şi 4 judeţe