Antena Meniu Search
x

Batem un nou record negativ: peste 1.500 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Practic 6 la sută din cei care s-au testat au fost depistaţi pozitiv. Situaţia îngrijorătoare coincide cu o nouă relaxare. Toată lumea aşteaptă anunţul redeschiderii restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 27.08.2020, 19:25

Vezi și
  • La restaurante în continuare găsim benzi care ne indică foarte clar faptul că sunt închise.
  • Cât de curând ne vom putea aşeza din nou la mesele din interior.

Toamna se numără...pierderile, nu bobocii, anul acesta. Mai ales în sectoarele de activitate pe care aproape că s-a pus praful de la jumătatea lunii Martie. Sectorul cultural şi horeca.

Au trecut deja 5 luni şi 10 zile de când în restaurante este întuneric şi linişte, iar în multe dintre ele, în continuare găsim benzi care ne indică foarte clar faptul că sunt închise. Dar cât de curând ne vom putea aşeza din nou la mesele din interior, respectând însă măsurile de siguranţă impuse.

Asta după ce în toată Europa acestea au redeschis de mult, iar decizia a părut că nu a influenţat evoluţia pandemiei. Radu, spre exemplu, este proprietarul mai multor restaurante, cele mai multe...fără terasă. Acum, orice zi cu vreme rea înseamnă o zi fără clienţi.

Radu Dumitrescu - proprietar de restaurante: Vor veni ploile, va veni vremea urata, iar interioarele sunt necesare. 

În ultimele luni a tot sperat că vor fi eliminate restricţii, dar relaxarea a întârziat.   

Radu Dumitrescu - proprietar de restaurante: Curăţeania generală am făcut-o deja de vreo 4 ori şi este curat, dar mesele nu le-am aranjat încă pentur că nu ştim cum să le aranjăm. Dar în principiu vor fi aceleaşi reguli ca pe terase.

Deocamdată nu ştim condiţiile în care se vor deschide restaurantele în interior, dar patronii iau în calcul toate scenariile.

Propunerile industriei HoReCa au fost ca în interior restaurantele să funcţioneze la jumătate din capacitate, astfel încât o masă să fie ocupată, iar cea de lângă, nu sau numărul acestora să fie redus cu 50%. Regula dezinfectantului rămâne în continuare în picioare, iar aerul condiţionat va fi folosit doar când este strict necesar. Şi nu doar industria aşteaptă să se redeschidă, ci şi clienţii.

Un alt domeniu mult aşteptat să revină la viaţă este cultura. Teatrele şi cinematografele şi-ar putea deschide porţile. Mai mai mult ca niciodată, actorii speră să revină pe scenă. 

Cosmina Dobrotă - actriţă: Sper din suflet să reînceapă. Să reînceapă spectacolele. Nu ştiu cum. Dacă va trebui să jucăm cu mască pe faţă, atunci să vezi că rămânem fără un instrument de lucru. Habar nu am. 

Teatrele şi actorii din toată ţara tânjesc după revederea cu spectatorii.

Alexandru Ciobotaru: Mai urcăm, mai venim, mai spunem o poezie. Nimănui. O spun sălii. Goale. Goală, vă daţi seama. 

Daniel Onoaie - actor Ateneu Iaşi: Când am intrat, am zis că e o magazie asta, am zis că s-o fi schimbat magazia. Doamne ajută să fie bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Batem un nou record negativ: peste 1.500 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore