Antena Meniu Search
x

Video Regulile simple de care trebuie să ținem cont când facem sport în aer liber, vara. "Hidratare cu apă, nu cu bere"

Activitatea fizică este importantă, indiferent de anotimp. Fiecare sezon vine cu provocări. Vara, mai ales dacă facem sport în aer liber, trebuie să fim atenţi la mai multe lucruri. Temperaturile ridicate nu sunt indicate, chiar dacă stăm la umbră. Medicii ne reamintesc şi să nu uităm de hidratare.

de Redactia Observator

la 26.06.2022, 20:35

Vezi și

Ramona se antrenează de trei ani cu Ana Maria. Din mai şi până în octombrie, fac exerciţiile aproape de fiecare dată în aer liber, mai exact pe pontonul unui lac din Bucureşti. 

Ramona: Am experimentat toate tipurile de sport: în sală, în online şi în parc. Mi se pare că asta e cea mai sănătoasă formă de a face sport, în aer liber, e o senzaţie foarte plăcută de libertate şi am o ai mare libertate de mişcare. 

Dacă temperaturile de afară depăşesc indicele de confort, cea mai bună variantă este ca exerciţiile să fie făcute tot în interior. 

Ana Maria Cazan, antrenor personal: Încercăm să evităm exerciţiile cu intensitate mare, mă refer la cele de afară pentru că în sală avem aer condiţionat şi nu se resimte.

ReporterCând e sala mai plină?

Antrenor personal: Iarna, toată ziua este plină, vara oamenii deid să facă activităţi afară. 

La ce trebuie să fim atenți când facem sport în aer liber, vara

Când facem sport afară vara, trebuie să ţinem cont de câteva reguli simple. Hainele pe care le purtăm, spre exemplu, trebuie să fie subţiri, să avem capul protejat de soare şi să bem lichide. 

Diana Nistorescu, medic primar medicină internă: Sigur, să facem mişcare, dar nu la 40 de grade şi nu la umiditate crescută. De asemenea, hidratare. Când spun hidratare, mă refer la apă, nu bere. Sunt mirată să văd mămici cu bebeluşii la plimbare la prânz sau lume care aleargă la 1, la prânz. 

O formă atât eficientă, cât şi distractivă de activitate fizică pentru adulţi, ideală în sezonul cald, este mişcarea în apă. 

Andreea Broştiuc, coordonator wellness: Colegul meu Cristian susţine acum o sesiune de aqua kineto. Este o formă mult mai uşoară ce combină atât relaxarea, cât şi efortul fizic. Facem tot felul de jocuri, alergăm în apă, dintr-un capăt în celălalt al piscinei. Poate să ajute foarte mult la recuperatea post-operatorie şi post-traumatică, de asemenea, îmbunătăţim funcţia respiratorie, postura şi rezistenţa la efort. 

De altfel, la începutul verii, bazinele devin pline de copii care învaţă să înoate. 

Dragoş Vasilescu, instructor de înot: Părintele îşi aminteşte că merge în concediu la mare şi spune: Aoleu, copilul nu ştie să înoate. Ce ne facem?! Mergem la bazinul de înot să vedem dacă putem face ceva. Nu se poate face nimic în 3-4 ore. Sportul este un stil de viaţă. 

Dacă nu putem alerga sau nu ştim să înotăm, mersul cu bicicleta, cu rolele sau o simplă plimbare sunt la fel de benefice pentru organism. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Regulile simple de care trebuie să ținem cont când facem sport în aer liber, vara. "Hidratare cu apă, nu cu bere"