Antena Meniu Search
x

Nouă mii de viitori medici au dat examenul de rezidenţiat

A fost ziua marilor emoţii pentru mii de viitori medici. Mult-aşteptatul examen de rezidenţiat s-a ţinut duminică în şase centre universitare din ţară. Aproape nouă mii de candidaţi au susţinut timp de patru ore examenul.

de Redactia Observator

la 08.12.2019, 21:18

Vezi și

A fost ziua marilor emoţii pentru mii de viitori medici. Mult-aşteptatul examen de rezidenţiat s-a ţinut duminică în şase centre universitare din ţară. Aproape nouă mii de candidaţi au susţinut timp de patru ore examenul. Concurenţa a fost mare faţă de anii trecuţi, doi pe un loc. Există, însă, speranţe pentru toţi cei care vor obţine un punctaj bun, Ministerul Sănătăţii vrea să suplimenteze locurile în spitale.

Cu emoţii, dar încrezători, viitorii medici au intrat în examen. Rezidenţiatul s-a ţinut în şase mari centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

La fel ca în anii trecuţi viitorii rezidenţi au trebuit să răspundă corect la cel puţin 60% din cele 200 de întrebări grilă. Diferit, însă, faţă de ceilalţi ani este faptul că ministerul sănătăţii vrea să le asigure tuturor celor care obţin punctaj mare un loc unde să se specializeze.

După patru ore de examen, tinerii şi-au putut face planuri de viitor.

La doar o jumătate de oră după terminarea exemenului tinerii au aflat rezultatele. Pe unii punctajul i-a luat prin surprindere, pentru alţii notele au venit doar ca o confirmare că drumul ales e cel corect.

După examenul de duminică, toţi cei care au luat peste 600 de puncte au la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi alege specializarea. În ianuarie vor afla unităţile medicale în care au fost angajaţi, iar din februarie vor consulta primii pacienţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Nouă mii de viitori medici au dat examenul de rezidenţiat