Riscul de diabet crește iarna, mai ales la copii
Diabetul este boala secolului 21. Puţini ştiu însă că, în timpul iernii, creşte riscul de diabet mai ales la copii. Preparatele tradiţionale pe care le mâncăm în această perioadă sunt bogate în zăhar şi grăsimi.
Diabetul este boala secolului 21. Puţini ştiu însă că, în timpul iernii, creşte riscul de diabet mai ales la copii. Preparatele tradiţionale pe care le mâncăm în această perioadă sunt bogate în zăhar şi grăsimi. De exemplu, o figurină de ciocolată în formă de Moş Crăciun conţine 17 linguriţe de zahăr! Nutriţioniştii îi sfătuiesc pe părinţi să fie atenţi la ce pun copilului în farfurie.
Un platou cu brânză, măsline, pâine integrală, dar şi legumele proaspete trebuie să-şi facă neapărat loc pe masa de sărbători. Dacă sunt colorate şi aranjate cu imaginaţie, roşiile, castraveţii sau avocado îi atrag şi pe copii, cei mai predispuşi dintre noi la diabet în lunile de iarnă.
Este şi motivul pentru care tot mai mulţi părinţii apelează la nutriţionişti ca să facă o schimbare.
Ultima statistică arată că, în România, peste 3.000 de copii suferă de diabet zaharat. Iar cei mai predispuşi sunt copiii între 4 şi 6 ani şi 10 și 12 ani. Pofta de dulciuri exagerată, setea permanentă şi senzaţia de oboseală sunt primele semne ale bolii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰