Antena Meniu Search
x

România are mai mulți bolnavi de Covid-19 decât China. Irina Loghin sau Ingrid Vlasov, afectate de coronavirus

Am depăşit China la numărul de infectări cu coronavirus. 1.365 de cazuri noi au fost înregistrate de ieri până azi. 490 de pacienţi sunt în acest moment la Terapie Intensivă, iar 32 de români au pierdut lupta cu boala. Printre ei şi un medic de 44 de ani, fără alte probleme de sănătate. Virusul a răvăşit şi familia cântăreţei Irina Loghin.

de Redactia Observator

la 30.08.2020, 00:58

Vezi și
  • Creatoarea de modă Ingrid Vlasov şi fiica ei, Noelle, sunt internate în spital
  • Irina Loghin este internată la Matei Balș, după ce fiul şi soţul ei au fost confirmaţi cu Covid-19

Oficial, România are mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus decât China.

Cu cele 1.356 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore, ţara noastră a ajuns la un total de 85.833 de infectări. Cu 811 mai multe decât ţara de unde a plecat virusul.

Epidemia nu dă semne de oprire şi pune zilnic presiune pe sistemul de sănătate. Peste 7000 de români cu Covid-19 sunt internaţi acum în spitale, dintre care 490 sunt în stare critică, la Terapie Intensivă.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Cam 5% din cazurile care vin sunt cele care vor merge în terapie intensivă, după studiile făcute până acum. Din studiile făcute de noi o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupate în condiţiile în care avem 1.500 de pacienţi noi în fiecare zi, timp de 10 zile.

Iar odată cu începerea şcolii şi noul val de relaxare de la 1 septembrie, cazurile noi ar putea exploda.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Noi sperăm ca acele recomandări să fie menţinute şi respectate ca să nu avem o transmitere comunitară mare. Suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, dar să nu forţăm.

În ultimele două săptămâni, 548 de români infectaţi au murit. O medie de aproape 40 de decese pe zi. De ieri până azi, 32 de oameni au pierdut lupta cu boala. Printre ei, şi un medic de doar 44 de ani.

Cristian Milicin era asistent universitar şi doctor specializat în recuperare medicală. A luat virusul în urmă cu trei săptămâni. Deşi nu avea alte probleme de sănătate, starea lui s-a deteriorat rapid. Medicul a primit inclusiv tratament cu plasmă de la un pacient vindecat, dar ieri medicii, colegii lui, nu au mai putut face nimic ca să îl salveze.

Dr. Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara: Este, cred eu, pe lângă o veste care ne loveşte pe toţi încă un mesaj pentru acei oameni care nu cred în existenţa virusului, având în vedere că vorbim de un medic tânăr şi care nu avea, repet, alte comorbidităţi, alte boli asociate, ci pur şi simplu a decedat din cauza acestui virus periculos.

Bărbatul lasă în urmă două fetiţe şi o soţie bolnavă de cancer.

Coronavirusul a răvăşit şi familia Vlasov. Avocatul Mihai Vlaslov, fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, este internat în Iaşi, iar infectate sunt şi fiica şi nepoata lui. Viviana Vlaslov, soţia lui, a murit în urmă cu o săptămână după o evoluţie extrem de rapidă a bolii.

Creatoarea de modă Ingrid Vlasov şi fiica ei, Noelle, sunt şi ele internate în spital. Noelle Vlasov a tras un semnal de alarmă pe Intagram şi i-a îndemnat pe urmăritorii săi să poarte mască de protecţie.

Prin momente grele trece şi Irina Loghin. Faimoasa cântăreaţă de muzică populară este internată în spital, după ce fiul şi soţul ei au fost confirmaţi cu Covid-19. Irina Loghin aşteaptă rezultatul testului Covid la Spitalul Matei Balş din Capitală. Cântăreaţa spune că deocamdată, nu are simptome. Chiar şi aşa, a ales să se interneze, mai ales că, în 2019, a suferit un accident vascular.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » România are mai mulți bolnavi de Covid-19 decât China. Irina Loghin sau Ingrid Vlasov, afectate de coronavirus