Antena Meniu Search
x

Video Românii vaccinați cu Pfizer ar putea fi chemați din nou la vaccinare, la toamnă. Valeriu Gheorghiță: ”A treia doză, probabil doar pentru anumite segmente de populație”

Trei milioane de români care s-au imunizat cu Pfizer ar putea fi chemaţi din nou la vaccinare. Nu chiar acum, dar din toamnă. Se discută tot mai des despre o imunizare anuală, care să ţină pasul cu noile variante ale coronavirusului.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 17.05.2021, 19:51

Poza preview Mediafax Foto via Hepta Vezi și

Şeful companiei Pfizer spune că cel mai probabil, a treia injecţie ar trebui făcută între 8 şi 12 luni de la rapel. O veste care i-a bulversat pe oameni care s-au dus azi la centrele de vaccinare.

Femeie vaccinată 1: ”A treia doză de vaccin? Nu ştiu. Chiar nu ştiu ce să zic!”

Femeie vaccinată 2: ”Din moment ce le-am făcut pe primele două, da. Aş fi de acord. Să nu ne îmbolnăvim, să îi protejăm pe ceilalţi, am bunici, copii, deci nu aş vrea să îi supun riscului”

A treia doză de vaccin Pfizer, semne de întrebare

Pe acelaşi subiect

Alexandru Rafila, membru în comitetul executiv al OMS: ”Să vedem dacă această recomandare se referă la necesitatea vaccinării datorită mutaţiilor noului coronavirus sau dacă se referă la consilidarea imunităţii după cele 2 doze deja administrate pentru că imunitatea oricum cu siguranţă va dura mai mult de 6 luni”.

Medicul infecţionist Adrian Marinescu a fost al cincilea român vaccinat împtriva COVID-19. În septembrie se împlinesc 8 luni de la rapel şi ar putea fi printre primii care să primească o doză suplimentară.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Va depinde foarte mult de ce se va întâmpla în România şi nu numai, cum va fi cu vaccinarea actuală, cum vor fi condiţiile atunci”

Peste 3 milioane de români s-au vaccinat cu Pfizer

Aproape 2,4 milioane au făcut şi rapelul. E vaccinul preferat de români. Cu Moderna au fost imunizaţi de 10 ori mai puţini oameni, cu AstraZeneca în jur de 430 de mii, iar cu Johnson and Johnson, aproximativ 30.000.

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că așteaptă să vadă ce arată studiile ştiinţifice dar şi ce va decide Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: ”E posibil să se identifice anumite segmente populaţionale la care să se recomande cea de-a treia doză de vaccin”.

Vaccinul Pfizer va fi administrat și copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

Marea Britanie va începe să administreze a treia doză de vaccin din toamnă adulţilor peste 50 de ani pentru că sunt cei mai vulnerabili în faţa virusului. Uniunea Europeană nu a reînnoit contractul cu AstraZeneca dar sunt în derulare studii care să arate dacă după acest vaccin se poate administra un ser pe bază de ARN Mesager, cum sunt Pfizer sau Moderna. 

România începe să facă pregătiri pentru administrarea vaccinului Pfizer la copiii între 12 şi 15 ani, după ce SUA au început deja imunizările. Autorităţile se aşteaptă ca serul să fie autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului la începutul lunii iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Românii vaccinați cu Pfizer ar putea fi chemați din nou la vaccinare, la toamnă. Valeriu Gheorghiță: ”A treia doză, probabil doar pentru anumite segmente de populație”