Antena Meniu Search
x

SUA au autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani. Când încep americanii să-și vaccineze copiii

Autoritatea americană de reglementare a medicamentelor a autorizat vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 pentru a fi administrat copiilor între 12 și 15 ani, extinzând astfel programul de vaccinare al țării, în condițiile în care ratele de vaccinare au încetinit semnificativ.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.05.2021, 10:21

SUA au autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani
SUA au autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani - Profimedia Images imagine ilustrativa

Acesta este primul vaccin împotriva Covid-19 autorizat în Statele Unite pentru vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Vaccinarea la această categorie de vârstă este considerată un pas important pentru readucerea copiilor în școli în siguranță. 

Vaccinarea copiilor, un pas important pentru stoparea pandemiei

Președintele SUA, Joe Biden, a cerut statelor să pună vaccinul la dispoziția adolescenților mai tineri imediat. Biden a emis o declarație salutând autorizația drept „o dezvoltare promițătoare în lupta noastră împotriva virusului”.

"Dacă sunteți un părinte care dorește să-și protejeze copilul, sau un adolescent care este interesat să se vaccineze, decizia de astăzi este un pas mai aproape de acest obiectiv", a spus el, citat de Reuters.

Vaccinul a fost disponibil sub autorizație de utilizare de urgență pentru persoanele cu vârsta de până la 16 ani din Statele Unite. Producătorii de vaccinuri au declarat că au început să caute aprobarea deplină pentru imunizarea la persoanele cu vârsta peste 16 ani săptămâna trecută.

Cum se manifestă boala Covid-19 la copii

Majoritatea copiilor infectați cu COVID-19 dezvoltă doar simptome ușoare sau nu prezintă deloc simptome. Cu toate acestea, copiii nu sunt lipsiți de riscul de a se îmbolnăvi grav și pot răspândi virusul. Au existat focare urmărite la evenimente sportive și alte activități pentru copiii din această categorie de vârstă.

Vaccinul Pfizer, în două doze administrate la distanţă de trei săptămâni, va fi acelaşi cu care sunt imunizaţi adulţii, a spus FDA. 

Valeriu Gheorghiţă a afirmat că, în România ar putea începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani împotriva COVID-19 din toamnă, după ce Pfizer a cerut autorizarea şi pentru această categorie de vârstă.

„Am văzut că compania Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12 - 15 ani ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului aşa încât cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare”, declara Valeriu Gheorghiţă în luna aprilie.

Pfizer, eficiență de 100% în cazul copiilor de 12 ani și peste

Solicitarea de extindere, depusă la Agenţia Americană a Medicamentului (FDA), este bazată pe datele testelor clinice din faza a treia la această categorie de vârstă, "care au demonstrat o eficienţă de 100%" în prevenirea maladiei, au subliniat ele.

La sfârşitul lui martie, companiile au publicat rezultatele testelor lor făcute pe 2.260 de adolescenţi din SUA, cu "răspunsuri consistente de anticorpi" după injecţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » SUA au autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani. Când încep americanii să-și vaccineze copiii