Antena Meniu Search
x

Cu salariile întârziate şi fără spor de risc. Cu asta se confruntă mii de cadre medicale din Gorj

Cu salariile întârziate, dar şi fără spor de risc la cel mai mare spital din Gorj! Cu asta se confruntă mii de cadre medicale!Medicii şi asistentele riscă să nu îşi primească stimulentul de 500 de euro după ce au avut grijă de pacienţii infectaţi cu COVID.

de Redactia Observator

la 20.05.2020, 11:47

Vezi și
  • Este vorba despre 300 de medici şi asistente.
  • Au primit asigurări că vor încasa banii la finalul lunii.

Acest lucru s-a întâmplat după ce întreg personalul TESA a fost în izolare timp de două săptămâni, aşa că nu a avut cine să se ocupe de salarii ori de acordarea acestui spor.

Conducerea şi întregul personal de la birouri au intrat în izolare la domiciliu, după ce au fost confirmate şapte cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor spitalului din Târgu Jiu. Printre aceştia chiar managerul şi directorul de îngrijiri medicale.

Daca salariile vor fi încasate cu întârziere sau dacă stimulentul de 500 de euro va fi plătit se află încă sub semnul întrebării.

Gigel Capotă, directorul financiar al spitalului: Ne-am mobilizat tot personalul TESA. Am refăcut, conform parcursului după ancheta epidemiologică, pe unde au trecut persoanele infectate cu COVID şi testate pozitiv, deci secţiile pe unde au trecut.

În total, vorbim de 300 de medici şi asistente care au îngrijit, luna trecută, bolnavi infectați cu virusul COVID-19. Cele mai multe cadre medicale lucrează în secţia de Boli Infecţioase şi la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Încă de acum două săptămâni documentaţia ar fi trebuit să fie gata. Spitalul a obţinut şi o derogare de la termenul iniţial, dar nu a reuşit să se încadreze nici de această dată.

Daniel Șurlea, președintele CAS Gorj: 100% o să primească şi cei îndreptăţiţi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, stimulentul de risc. Sunt bani din fonduri europene şi atunci trebuie respectată legislaţia, să beneficieze strict personalul care a intrat în contact cu pacienți COVID, care a participat la evaluare, diagnosticare şi tratamentul pacienţilor.

Totuși, medicii și asistentele au primit asigurări că vor încasa banii și acest spor până la sfârșitul lunii mai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Cu salariile întârziate şi fără spor de risc. Cu asta se confruntă mii de cadre medicale din Gorj