Antena Meniu Search
x

Se caută medici pentru spitalul COVID din Mioveni

Situaţie critică în Argeș, unul dintre judeţele cele mai afectate de pandemie. La Mioveni, tot spitalul Covid ar putea fi închis pentru că rămâne fără medicii împrumutaţi din altă parte.

de Redactia Observator

la 22.07.2020, 11:09

Vezi și
  • Medicii se declară neputincioşi.
  • Spitalul are o capacitate de 61 de locuri. 

Li se termină detaşarea în 10 zile. Primăria vrea să angajeze de urgenţă alţi medici şi le oferă şi cazare și masă pe lângă salariu. pentru a-i atrage.

Pacientă: Eu de astă noapte sunt venită. N-a venit niciun medic la mine să mă întrebe: "Ce te doare?" Eu fiind în picioare, mi-e rău, mi-e foarte rău! Doamna îmi spune: "Am treabă, am treabă!" Cu cine aveţi treabă?

Directorul spitalului: Doamnă, uitaţi-vă, număraţi-ne câţi suntem noi şi câţi sunteţi dumneavoastră! 

Situaţia e gravă la Mioveni. Atât pentru pacienţi, din ce în ce mai mulţi, dar şi pentru medici, puţini şi obosiţi.

Medicii se declară neputincioşi, în condiţiile în care spitalul are o capacitate de 61 de locuri. 

Dr. Horia Trăilă, managerul spitalului Mioveni: În condiţiile în care nr creşte enorm suntem datori să încercăm să aducem personal şi să continuăm acest efort. Deşi...e greu. Eu aici mai pot câteva zile, maxim. 

În luna martie, Spitalul din Mioveni, inaugurat anul trecut, a mai trecut printr-o criză. Mai mulţi medici şi-au dat demisia în momentul în care unitatea medicală a devenit centru COVID. Au fost aduşi medici din alte unităţi, care acum vor să se întoarcă la casele lor. 

Dr. Horia Trăilă, managerul spitalului Mioveni: Este foarte greu pt personalul pe care îl avem care trebuie să şi recolteze, să urmărească pacienţii, să efectueze şi ceva tratament şi să-i şi ţină în observaţie. Suntem puţini şi dintre toţi cred că noi suntem cei mai obosiţi pt că de 4 luni de zile facem treaba asta.

Primăria a anunțat că vrea să angajeze 5 medici de boli infecțioase și 4 cu specialitatea ATI. Salariile de bază depășesc 10 mii de lei, iar primăria va oferi şi masă şi cazare gratuite. Dacă nu se vor găsi doritori, însă, județul rămâne fără unul dintre spitale în plină criză.

Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni: Dacă am văzut că suntem ai nimănui atunci am încercat pe forţe proprii să ne descurcăm. Am şi o enigmă: să avem voluntari să-i ducem în Moldova şi în Italia şi să nu găsim 2 ATI-işti pt Mioveni este o enigmă foarte mare pt mine. 

Cel mai mare focar din Argeş este la un centru pentru adulți cu dizabilități unde au fost declarate pozitiv 40 de persoane, beneficiari și angajați. Cel mai tânăr diagnosticat are 30 de ani, iar cel mai în vârstă, 85 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Se caută medici pentru spitalul COVID din Mioveni